باید نابودی پسته صادراتی ایران را جشن بگیریم! / صادرات خشکبار ۷۰ درصد کاهش داشته

باید نابودی پسته صادراتی ایران را جشن بگیریم! / صادرات خشکبار ۷۰ درصد کاهش داشته

فعالان بخش خصوصی در پنل تخصصی استانداردهای جهانی و چالش‌های محصولات کشاورزی نسبت به از دست رفتن بازارهای صادراتی هشدار دادند.

به گزارش سازش خبر پنل استانداردهای جهانی و چالش‌های محصولات کشاورزی در حاشیه دومین روز از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با حضور سید رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی؛ زین‌العابدین هاشمی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران؛ محسن احتشام، رئیس شورای ملی زعفران و کاوه زرگران، رئیس انجمن غلات برگزار شد.

آلمانی‌ها طعم پسته ایرانی را فراموش کرده‌اند

 زین العابدین هاشمی در این پنل با بیان اینکه تولید خشکبار درحال افزایش است، گفت: در سال ۱۳۹۹ میزان تولید پسته ۲۵۰ هزار تن بود و امسال ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن پسته تولید کردیم؛ سطح زیر کشت خوب است و درختان جوان هستند. قوانین و مقرراتی که گذاشته می‌شود در راستای منافع صادرکنندگان نیست و اگر این روند دو سال دیگر ادامه پیدا کند اکثر کشاورزان شغل دیگری انتخاب می‌کنند.

کاهش ۷۰هزار تنی صادرات پسته به چین

وی ادامه داد: میزان صادرات پسته به چین در سال ۱۳۹۹، ۸۵ هزار تن بود که این میزان در سال گذشته به ۱۵ هزار تن کاهش یافته است. رقبای ما ذائقه های مشتریان را عوض می‌کنند؛ آلمانی‌ها طعم پسته ایران را فراموش کردند؛ فرش، پسته و زعفران محصولات شناخته شده ایران بودند که فرش فراموش شده و امسال  باید جشن نابودی پسته را بگیریم!!!

تولید خشکبار در ۲۷استان

هاشمی با بیان اینکه ۲۷ استان کشور درگیر تولید خشکبار هستند، عنوان کرد: با این حال صادرات بیش از ۷۰ درصد کاهش داشته است؛ کشاورزانی که در ایران به آن‌ها توجه نکردیم رفتند آمریکا و بازار آنجا را بزرگ کردند.

حضور کمرنگ شرکت‌های خارجی در نمایشگاه اکسپو

در ادامه پنل، کاوه زرگران، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو، اظهار کرد: شرکت‌های توانمندی در نمایشگاه حضور پیدا کردند، اما بازدیدکنندگان غالبا ایرانی بودند، درحالی که انتظار می‌رود از کشورهای خارجی باشند. قدم اول برای توسعه صادرات نیاز به عادی سازی روابط بین‌الملل و توسعه زیرساخت‌های کشاورزی دارد. وضعیت تعاملات بین‌المللی باعث شده است با وجود تلاش بخش خصوصی درحال حاضر از کشورهای خارجی بازدید کننده نداشته باشیم درحالی که به نظر من پتانسیل‌های بیشتری در این زمینه وجود دارد.

چالش‌های رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان

 در ادامه، نورانی رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی، با اشاره به تصمیم بانک مرکزی در سال‌های گذشته درمورد تعهدات برگشت ارز، عنوان کرد: این درحالی است که زیرساختی برای برگشت ارز تعریف نشده  و مشکلات عدیده‌ای برای صادرکنندگان ایجاد شده است.

از دست رفتن بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی 

زرگران در ادامه با تاکید بر اینکه در چند سال گذشته بازارهای صادراتی کشاورزی را از دست دادیم، اظهار کرد: حتی به  بازارهای کشورهایی مانند روسیه که با آن‌ها تعامل مناسب سیاسی داریم در زمان مناسب نتوانستیم صادر کنیم. ما بر اساس ذائقه ایرانی تولید می‌کردیم و نتوانستیم در بازارها موفق باشیم. سازمان‌های متعدد باید دست به دست هم دهند.وی ادامه داد: با توجه به اینکه تجار نیاز به سفر دارند، شرایط برای ویزا گرفتن دشوار است؛ پیشنهاد کمیسیون کشاورزی این است که تجار مانند سایر کشورها دو پاسپورت داشته باشند.

همچنین در پایان نورانی با تاکید بر اینکه الگوی کشت در کشت باید تغییر کند، عنوان کرد: باید میزان مصرف داخل، تولید و صادرات را بدانیم؛ زمانی که برنامه‌ریزی وجود ندارد هم دولت ضرر می‌کند هم مصرف‌کننده.

اکونگار



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *