وقتی عدم برگزاری نشست های خبری مدیران ادارات رفسنجان؛ خبرنگاران مردمی را مجبور به رفتن نشست های خبری مدیران ارشد استان می کنند

مسئول یعنی کسی که وظیفه، تکلیف و تعهد انجام کاری را دارد و در برابر انجام آن نیز باید پاسخگو باشد و این پاسخگویی نه تنها به مقام ارشد بلکه باید پاسخگویی به افکار عمومی و رسانه‌ها باشد چرا که رسانه‌ها پل ارتباطی بین مسئولان و جامعه هستند.

به گزارش “سازش خبر” مسئول یعنی کسی که وظیفه، تکلیف و تعهد انجام کاری را دارد و در برابر انجام آن نیز باید پاسخگو باشد و این پاسخگویی نه تنها به مقام ارشد بلکه باید پاسخگویی به افکار عمومی و رسانه‌ها باشد چرا که رسانه‌ها پل ارتباطی بین مسئولان و جامعه هستند.

عدم پاسخگویی مسئول به خبرنگاران به ۲ دلیل می‌تواند باشد یا هیچ حرفی برای گفتن ندارد یعنی هیچ عملکردی نداشته که بخواهد آن را ارائه دهد و یا اینکه به اندازه‌ای کار می‌کند که فرصتی برای پاسخگویی ندارد.

اگر دلیل اول، علت عدم پاسخگویی مسئول است که باید توبیخ و برکنار شود و اگر مسئول به دلیل دوم نمی‌تواند پاسخگو باشد در اینجا توجه به چند نکته ضروری است.

اول: وقتی فردی مسئولیت کاری را می‌پذیرد باید تمام جوانب آن را در نظر بگیرد و بداند که در کنار تمام فعالیت‌ها و درگیری‌های روزانه باید فرصتی هم برای پاسخگویی به افکار عمومی داشته باشد و اگر توانایی این کار را ندارد، بهتر است که مسئولیت را نپذیرد.

دوم: هیچ مسئولی به آن اندازه کار نمی‌کند که بگوید اصلا فرصتی برای پاسخگویی ندارم چرا که همین مسئولان بارها در محافل مختلف و در حین انجام کارهای شخصی هم مشاهده شده‌اند و این نشان می‌دهد که حتماً فرصتی برای پاسخگویی دارند اما شاید ترجیح می‌دهند وقت خود را جای دیگری صَرف کنند!

سوم: پاسخگویی به رسانه و خبرنگاران نیاز به زمان زیادی ندارد چرا که حداکثر زمانی که برای یک نشست خبری بیشتر از ۱ ساعت نخواهد بود.

چهارم: پاسخگو نبودن مسئول به معنای این است که وی اهمیتی به رسانه و افکار عمومی نمی‌دهد و این به معنی بی‌احترامی به یکی از ارکان دموکراسی است لذا چنین مسئولی لیاقت ندارد که در خدمت جامعه اسلامی ایران باشد.

از مجموع مطالب بالا می‌توان نتیجه گرفت که پاسخگویی، یکی از وظایف و تکالیف بر دوش مسئول است و مسئول علاوه بر انجام سایر وظایف خود باید اصحاب رسانه را محترم شمرده و فرصتی برای پاسخگویی نیز اختصاص دهد.

لازم به ذکر است که مسئولانی هم هستند که پاسخگویی به رسانه را وظیفه خود دانسته در برابر سوالات خبرنگاران پاسخ می‌دهند که از حق نباید گذشت.

نکته دیگری که در این رابطه باید گفته شود این است که برخی از مسئولان در حالی از نداشتن فرصت برای پاسخگویی، سخن می‌گویند که مصاحبه با مقام‌های ارشد و مافوق آن‌ها ( در مرکز استان) خیلی راحت‌تر است. و باید مطالبات مردمی شهرستان را از مدیران ادارات کل استان مطالبه گری کنیم و متاسفانه عدم برگزاری نشست های خبری از سوی مدیران ادارات شهرستان رفسنجان دو خبرنگار رسانه مردمی شهرستان مجبورند برای دریافت پاسخ ؛ به نشست های خبری در کرمان سفر کنند تا هم گله مندی عدم برگزاری نشست های خبری از سوی مدیر اداره در رفسنجان به گوش مدیر کل برسانند و هم پاسخ مطالبات مردمی باشند.

با توجه به اینکه شفافیت، یکی از مهمترین شعارهای انتخاباتی دولت سیزدهم از زمان تبلیغات انتخاباتی تاکنون بوده، انتظار می‌رود تا این شفافیت در عمل نیز آشکار شود تا مردمی که متاسفانه به شنیدن شعار و وعده عادت کرده‌اند، روزی شاهد شکسته شدن این سدّ باشند و این انتظار به‌ویژه از مدیران دولت سیزدهم بیشتر است.

رئیس جمهور محترم در مراسم روز خبرنگار به مدیران و مسئولان ارگان‌ها تاکید کرد که باید گزارش عملکرد به رسانه‌ها دهند و از رسانه‌ها نیز درخواست کرد تا مطالبه‌گری را پیشه راه خود دهند؛ اما ظاهرا برخی از آقایان مدیر خود را از رئیس جمهور و مدیران مافوق خود بالاتر می‌دانند و به رسانه‌ها و یا بهتر بگویم به مردم پاسخگو نیستند.

رسانه سازش خبر به عنوان یک رسانه مردمی بزودی اسامی مدیران شهرستان رفسنجان ؛ باتوجه به مدت ریاستی که برعهده دارند و قبول مسئولیت کردند اما حاضر نیستند عملکرد خود را از طریق رسانه ها به گوش مردم برسانند با ذکر نام اداره و نام مسئول و مدت مسئولیتش منتشر خواهد کرد

مجتبی نقی زاده



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *