فرماندار رفسنجان گفت: با خاموشی چاهموتورهای کشاورزی در رفسنجان ۴۰ میلیون متر مکعب آب در سفرههای آب زیرزمینی این شهرستان صرفهجویی شد.
به گزارش « سازش خبر » حمید ملانوری فرماندار رفسنجان در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: وضعیت آب در این شهرستان همچنان بحرانی است و هم در آب شرب و هم آب کشاورزی به شدت مشکل داریم.
وی ادامه داد: باوجود این مشکلات و کمآبی و عدم نزولات جوی نیاز شدیدی به صرفهجویی است و باید دقت بیشتری در مصرف آب شود.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: کشاورزان در برداشت آب و آبیاری درختان صرفهجویی و مدیریت داشته باشند و تا حد امکان به سمت آبیاریهای نوین بروند.
وی با اشاره به خاموشی چاهموتورها در آذرماه امسال در این شهرستان افزود: سالانه بیش از ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای آب زیرزمینی اضافه برداشت میشود و بیلان منفی داریم، لذا خاموشی چاهموتورها، ایجاد شبکه آبیاری تحتفشار و صرفهجویی تاحدی سبب جبران این اضافه برداشت میشود تا بتوانیم به نقطه سربهسر برسیم.
ملانوری خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی تاکنون تسهیلات بلاعوض و بانکی برای آبیاری قطرهای اعطا میکرد و در این حوزه این کمکها بیشتر شده و کسانی که تمایل به ایجاد شبکه آبیاری نوین داشته باشند تا ۷۵ درصد هزینه تمام شده این شبکه را به صورت بلاعوض و مابقی را با نرخ ۱۵ درصد ارائه میکند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه کشتهای جایگزین و ایجاد گلخانهها نیز تسهیلات ویژهای از سوی جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده است، بیان داشت: همچنین کسانی که خردهمالک هستند و در قالب تجمیع باغها کشاورزی بخواهند شبکه آبیاری تحتفشار ایجاد کنند، تسهیلات بلاعوض تا ۸۵ درصد ارائه میکند.
ملانوری با توصیه به اینکه مردم استقبال کنند تا بتوانیم بهرهوری بیشتری از آبها داشته باشیم، گفت: امیدواریم بتوانیم با بهرهوری و مدیریت آبهای زیرزمینی ورودی و خروجی آبها به سفرهها را برابر کنیم.
وی در ادامه از ایستگاههای عرضه آب سالم در شهر رفسنجان یاد کرد و افزود: سه ایستگاه در نقاط مختلف شهر ایجاد شده و دو ایستگاه در حال نصب است که آب کاملا بهداشتی و سالم را به مردم عرضه میکند.
فرماندار رفسنجان عنوان کرد: تعداد این ایستگاهها به ۵۰ ایستگاه در نقاط مختلف سطح شهر رفسنجان افزایش پیدا میکند.