فرماندار رفسنجان :تولید اسبهای اصیل در رفسنجان این شهرستان را به قطب پرورش اسب تبدیل کرده است.
به گزارش « سازش خبر »صنعت اسب در سالهای اخیر در رفسنجان رونق زیادی یافته و مسابقات زیبایی و سوارکاری اسب با حضور داوران بینالمللی و سوارکارانی از سراسر کشور در این شهرستان برپا میشود.
امروز که چرخه صنعت راکد مانده و کارخانهها یکی پس از دیگری نیروهای خود را تعدیل کرده و از رونق تولید و اشتغالزایی در صنایع فلزی و غیر فلزی چندان خبری نیست، صنعت اسب و گردشگری بازار داغی پیدا کرده و روز بهروز بر گرمای آن افزوده میشود.
رفسنجان یکی از ظرفیتهایی که در کنار گردشگری دارد، صنعت اسب است که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این شهرستان را فراگرفته است و جوانان و علاقهمندان زیادی را به خود مشغول کرده است.
اسبهای اصیل و زیبایی در این شهرستان وجود دارد که در کشور معروف و دارای رتبههای برتر هستند و در واحدها و باشگاههای متعدد پرورش مییابند.
۳۶ واحد پروش اسب و باشگاه سوارکاری در رفسنجان
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه تولید اسب یکی از ویژگیهای شهرستان رفسنجان است، اظهار داشت: طی سالهای گذشته علاقهمندان زیادی در این زمینه ورود کرده و رونق خوبی در صنعت اسب داریم.
حمید ملانوری ادامه داد: ۳۰ واحد پرورش اسب دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی در حوزه واحدهای روستایی و سه واحد صنعتی خارج از روستاها در رفسنجان داریم.
۲۵۰۰ رأس اسب در رفسنجان
وی تصریح کرد: سه باشگاه سوارکاری در زمینه ورزش اسبسواری فعالیت میکنند که در مسابقات مختلف شرکت دارند.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه در مجموع در شهرستان ۲ هزار و ۵۰۰ رأس اسب در باشگاهها و مراکز تولید و پرورش اسب داریم، عنوان کرد: سالانه حدود ۵۰۰ رأس اسب به جمعیت اسبهای شهرستان رفسنجان افزوده میشود.
وی افزود: مسابقات زیبایی به طور مستمر طی سال برگزار و هیأت سوارکاری این شهرستان از هیئتهای فعال استان کرمان است.
ملانوری از حضور اسبهای رفسنجان در مسابقات و کسب رتبههای کشوری از جمله مقام اول یاد کرد و گفت: امروز رفسنجان به قطب تولید و پرورش اسب تبدیل شده است.
وی صنعت اسب را در رونق حوزه گردشگری مؤثر دانست و ابراز داشت: فعالان حوزه اسب به سرعتبخشیدن به حوزه صنعت گردشگری کمک میکنند و این مهم برای خروج شهرستان از تک محصولی و ایجاد اشتغال مهم و ارزشمند است.
ملانوری در ادامه افزود: اقداماتی در حوزه ارتباط بین تولیدکنندگان اسب با مراکز خارج از کشور انجام شده است که هم برای صادرات برنامهریزی شود و هم در جشنوارهها از تولیدکنندگان و داوران خارجی استفاده شود که مقدمات کار در این زمینه فراهم شده و با توسعه این صنعت همزمان صادرات اسب داریم.
وی اضافه کرد: در باب مسائل فنی در بحث استفاده از لقاح مصنوعی و به روز کردن صنعت اسب همگام با علوم و فنون دنیا هستیم و در آینده رفسنجان یکی از مطرحترین شهرستانهای کشور در این حوزه میشود.
ارائه تسهیلات ارزان قیمت در حوزه صنعت اسب
فرماندار رفسنجان از حمایت اسبداران در راستای رونق این صنعت اشاره و بیان داشت: برای نجات اقتصاد شهرستان از تولیدکنندگان بهویژه صنعت اسب حمایت میکنیم، زمین در اختیارشان گذاشته و تسهیلات ارزانقیمت نیز به متقاضیان ارائه میدهیم.
وی متذکر شد: با توسعه جنبی این صنعت علاوه بر اشتغالزایی مستقیم عده زیادی بهطور غیر مستقیم مشغول کار میشوند.
ملانوری با اشاره به اینکه هر واحد تولید و پرورش اسب حداقل ۱۰ نفر مشغول بهکار دارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۵۰۰ نفر در زمینه اسب مشغول بهکار هستند.
*****************
گزارش از زهرا بمینژاد
منبع : فارس
*****************