کاهش ۳۰۰ راس وحوش رفسنجان ناشی از طاعون/خودداری از ورود دامهای واکسینه نشده به منطقه

دیده شدن دو هزار راس قوچ و‌میش، کل و بز در سال ۹۹ در حالی که یکسال بعد آمار هزار و ۷۰۰ رأس وحوش ثبت شده و این کاهش ناشی از شیوع بیماری طاعون بین حیوانات حیات وحش بوده است.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان رفسنجان گفت: سرشماری وحوش این شهرستان در سال ۹۹ بالغ بر دو هزار راس قوچ و‌میش، کل و بز را نشان می دهد در حالی که یکسال بعد آمار هزار و ۷۰۰ رأس وحوش ثبت شده و این کاهش ناشی از شیوع بیماری طاعون بین حیوانات حیات وحش بوده است.

به گزارش سازش خبر به نقل از روابط عمومی فرمانداری رفسنجان حسین آخوندی در مانور پدافند غیرعامل که با حضور حسین رضایی سرپرست فرمانداری و جمعی از مسئولان‌ شهرستان در منطقه حیات وحش منصوراباد برگزار شد به دو زیستگاه حیات وحش در این شهرستان اشاره کرد.

وی افزود: شهرستان رفسنجان دارای دو زیستگاه حیات وحش می باشد که برای حفاظت از گونه های حیات وحش در نظر گرفته شده و این زیستگاه ها شامل مناطق نودرهنگ با وسعت ۱۲۸ هکتار و منطقه قرق اختصاصی منصور آباد ( اولین منطقه قرق اختصاصی ایران ) با مساحت ۱۲۶ هزار هکتار است.

آخوندی بیان کرد: با وجودبیماری های حیات وحش امکان واکسیناسیون این حیوانات وجود ندارد ازطرفی بیماری های مشترک دام های اهلی و حیات وحش که از طریق آبشخور های مشترک منتقل میشود قرار بر این شد که مانور مبارزه با بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک را در سطح شهرستان رفسنجان با همکاری فرمانداری، ادارات مرتبط از جمله منابع طبیعی، شبکه دام پزشکی ، جهاد کشاورزی، برگزار کنیم.

وی تصریح کرد: به همین منظور سناریویی تهیه شد که مواردی از این بیماری مشاهده شده است و جلسه ای با حضور فرماندار و اعضای کارگروه تشکیل و راهکار مبارزه با این بیماری بررسی شد.

آخوندی ادامه داد: در این پدافند غیرعامل،عوامل شبکه دام پزشکی نسبت به ضدعفونی کردن آبشخور ها و اطراف آن با محلول و آب آهک تا شعاع ده متری اقدام کردند و از طرفی گروه دوستداران طبیعت که بخش خصوصی است در این زمینه کمک های شایسته ای ارائه کردند.

وی با اشاره به اینکه منطقه قرق اختصاصی منصور آباد رفسنجان توسط گروه دوست داران طبیعت مدیریت می شود اظهار کرد: تعداد دام زیادی در این منطقه تردد دارند از اهمیت و اولویت خاصی برخوردار است.

آخوندی گفت: بر اساس سرشماری در سال ۹۹ بالغ بر ۲ هزار رأس قوچ و میش، کل و بز شناسایی شدند اما بنا به خشکسالی های دو سال اخیر و نیز شیوع طاعون ما شاهد کاهش ۳۰۰ راسی حیوانات وحشی در مناطق حیات وحش رفسنجان هسنیم.

وی خاطرنشان کرد: شیوع این بیماری طی دو سال اخیر به خصوص در اطراف مناطق کوه سرخ ، راویز و اطراف منصور آباد اتفاق افتاد و خوشبختانه با تشکیل تیم ها از سوی محیط زیست و دامپزشکی با توجه به آمادگی که همکاران محیط زیست و اداره دامپزشکی داشتند آبشخورها و منابع آبی ضدعفونی شدکه موجب کاهش این بیماری شده است.

رئیس اداره محیط زیست رفسنجان از مردم به خصوص دام داران محلی خواست که از ورود دام های واکسینه نشده به منطقه خود داری کنند و دام هایی که مشکوک یا از جای دیگر خریداری شده است حتما واکسینه رایگان شوند



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *