سالانه حدود ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم

سالانه حدود ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم که ۳۶۰۰ میلیارد دلار از آن حاصل صادرات محصولات کشاورزی است افزود: آنچه که قبلا اتفاق می افتاد ۴۵ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات محصول کشاورزی و غیر نفتی بود و به همین میزان هم واردات داشتیم.

به گزارش سازش خبر احمد انارکی محمدی در ستاد پسته رفسنجان بیان کرد: در شرایط موجود التهاب کشور، صادرکنندگان پسته نمی دانند که با چه قیمتی با خارجی ها قرارداد فروش پسته خود را ببندند.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم که ۳۶۰۰ میلیارد دلار از آن حاصل صادرات محصولات کشاورزی است افزود: آنچه که قبلا اتفاق می افتاد ۴۵ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات محصول کشاورزی و غیر نفتی بود و به همین میزان هم واردات داشتیم.

انارکی محمدی تصریح کرد: در کنار آن ۵۵ میلیارد دلار حاصل از فروش نفت را داشتیم که ۳۰ درصد آن به صندوق ذخیره ارزی کشور وارد می شد و ۱۴ درصد نیز برای توسعه میادین نفتی صرف می شد و بقیه این مبلغ هم به بازار عرضه می شد و مشکل دلار نداشتیم.

وی اظهار کرد: اما متاسفانه در سال های قبل قیمت دلار را پایین نگهداشته بودیم و قیمت کالاها تورم داشت و براین اساس در حوزه صادرات پسته که قیمت هر یک کیلوگرم ۸ دلار است و قبلا با دلار ۴۲۰۰ تومان این یک کیلوگرم پسته ۳۰ هزار تومان قیمت داشت، بعد از تحریم های نفتی و اینکه اوضاع ملتهب شد و به سمت جنگ اقتصادی رفتیم و اولین مشکل این بود که بحث ارزی کشور را هدف قرار گرفتند و ما نیز آمادگی لازم را در حوزه اقتصادی نداشتیم.

این نماینده با بیان اینکه ما اعتراض کردیم و گفتیم وقتی پتروشیمی باید ارز خود را به کشور برگرداند کشاورز هم باید بتواند ارز را به کشور برگرداند

اظهار داشت : نهایتا توسط بانک مرکزی بخشنامه ای صادر شد که تمام ارز حاصل از صادرات محصولات غیر نفتی باید به کشور برگردد.وی بیان کرد: الان شرایط سخت شده و مشکلات برای تولید کنندگان و فعالین اقتصادی زیاد است و باز ما باید قیمت واقعی پسته را داشته باشیم؛ فاصله و اختلاف بین ارز نیمایی و ارز آزاد که خرید و فروش می شود حدود ۳ هزار تومان است بنابراین باید بازار پسته را پیدا کنیم و ببینیم می توانیم صادر کنیم یا نه؟.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر هر سال قیمت دلار با تورم افزایش یافته بود الان این مشکلات را برای صادرکننده نداشتیم؛ فشاری که به بانک مرکزی آوردیم و جلسات متعددی که گذاشتیم نتیجه آن این شد که بخشنامه را تحویل دادند و طبق این بخشنامه صادرکننده باید ۶۰ درصد ارز را برگرداند و ۱۰ درصد آن را به صورت اسکناس و ۴۰ درصد را به صورت کالا به کشور وارد کند؛ باید ببینیم بازار فروش پسته در خارج چگونه است.

احمد انارکی محمدی بیان کرد: صادرکنندگان نمی دانند که با چه قیمتی قرارداد فروش پسته را ببندند ضمن اینکه ۳۳۲ هزار میلیارد تومان دولت به بانک ها بدهکار است و این شرایط را باید بسنجیم که بانکها از قبل تسهیلاتی که داده اند ۱۶۲ هزار میلیارد تومان طلب معوقه دارند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *