فرماندار رفسنجان:فرهنگ تعاون باید در جامعه ترویج یابد
به گزارش «سازش خبر » حمید ملانوری پیش از ظهر امروز در دیدار با کارکنان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تبریک هفته تعاون اظهار داشت: تعاونیهای شهرستان رفسنجان همیشه خوشنام و پیشرو در امر ایجاد زمینه مشارکتهای جمعی برای کارهای توسعهای بودند.
وی بیان داشت: انتخاب تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی و شرکت تعاونی پسته به عنوان نمونه کشوری را تبریک میگوییم و این مهم جای افتخار دارد.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: تعاون دو جنبه مهم دارد که یکی بحث ارزشی، اعتقادی و دینی آن و دیگری قوانین رسمی کشور است که نسبت به آن تأکید شده.
وی با اشاره به اینکه تعاونیها ثمراتی دارد که اسباب رشد و توسعه را ایجاد میکند، تصریح کرد: اگر به معنای واقعی قوانین و اصول مربوطه به تعاونیها رعایت شود و مدیریتها و برنامه ریزیها صحیح باشد، این نقش بهخوبی ایفا میشود.
فرماندار رفسنجان افزود: هرجا تعاونیها با شکست مواجه شدهاند، نشان از عدم برنامهریزی و مدیریت صحیح بوده است.
وی ادامه داد: تغییر یک مدیر گاهی تعاونی را به اوج فعالیت و تلاش و کار میرساند، تعاونیها چون خرد جمعی و مشارکت در آن حاکم است میتوانند نهادی موفق باشند.
ملانوری ابراز داشت: جایی که تعاونی شکل نمیگیرد و مدیر از خرد جمعی استفاده نمیکند و با دیکتاتوری کار صورت میگیرد به شکست منجر میشود.
وی بیان کرد: باید تعاونیها در سطح روستایی توسعه یابند چراکه ضرورت دارد و منابع هم در دسترس هست.
این مسؤول خاطر نشان کرد: باید ظرفیتها و منابع شناسایی شود و برای ایجاد ارزش افزوده با سرمایههای فکری کار انجام شود.
وی گفت: درحوزه برنامه و مدیریت و کلاننگری و آیندهنگری باید برنامه داشته باشیم به ویژه درحوزه اقتصادی آینده را ببینیم و تعاونیهایی که برتر کشوری هستند به همین انتخاب بسنده نکنند بلکه نگاهشان به فعالیتهای دنیا باشد و بهروز باشند.
ملانوری با بیان اینکه در کشور دو موضوع بهطور جدی دچار چالش است، عنوان کرد: حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی که به هم وصل هستند، باید در این دو حوزه توجه ویژه شود و برای نجات اقتصاد کشور راهی جز اجرا کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی نداریم.
وی ادامه داد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم به همین تعاونیها میرسد، اقتصاد مقاومتی باید اقتصاد مردمی، دانشبنیان، درونزا و بروننگر باشد.
ملانوری اظهار کرد: در سالهای بعد از انقلاب شرکتهای تعاونی روستایی تشکیل شد که به مردم اقلام مختلف کالا توزیع میکردند، الان این شرکتهای تعاونی فعالیت چندانی ندارند و ظرفیت کاری پایینی دارند، اما در هر حال تعاونی هستند و اعضای آن مردم روستا هستند.
وی ادامه داد: دانشمحور کردن اقتصاد و اعتدالمحور بودن اقتصاد در راستای همین تعاونی است که اگر کسی بخواهد پیرو ولایت و اهداف نظام باشد، باید تلاش کند، کار تعاونی انجام شود.
فرماندار رفسنجان توضیح داد: انجام کار فرهنگی هم نوعی تعاونی است که در جامعه تأثیر زیادی دارد.
وی تصریح کرد: هفته تعاون بهانه خوبی است که یک تفاهمنامه اخلاقی بین فعالان بخش تعاون امضا شود و تعهد کنند تا پایان یک تاریخ مشخص تعداد تعاونیها را افزایش دهند تا فرهنگ تعاونی توسعه یابد.
فارس