اشتغال بخش کشاورزی در رفسنجان کاهش یافته است

جلسه کارگروه گردشگری اتاق بازرگانی امروز در رفسنجان برگزار شد

به گزارش « سازش خبر »  جلسه کارگروه گردشگری اتاق بازرگانی  امروز در رفسنجان برگزار شد

حمید ملانوری در جلسه کارگروه گردشگری اتاق بازرگانی در رفسنجان اظهار داشت: توجه به حوزه کشاورزی در سال‌های اخیر اقتصاد شهرستان رفسنجان را منحصر به کشاورزی کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که با توجه به هزینه‌ها، تولید مقرون‌ به صرفه نیست عنوان کرد: یک هزار حلقه چاه آب در رفسنجان وجود دارد که ۹۶۰ حلقه مربوط به کشاورزی است و سالانه ۵۷۰ میلیون‌ متر مکعب آب از این چاه‌ها برداشت می‌شود.

ملانوری با بیان اینکه سالانه ۴۳۰ میلیون‌متر مکعب آب وارد سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود، عنوان کرد: ۱۳۰ میلیون‌متر مکعب بیلان منفی داریم که رفسنجان را به بحرانی‌ترین دشت آبی کشور تبدیل کرده است.

فرماندار رفسنجان با بیان اینکه با این میزان برداشت کیفیت آب‌ها نیز از بین رفته است، تصریح کرد: در حوزه اشتغال در بخش کشاورزی نیز با کاهش مواجه هستیم.

وی افزود: رفسنجان جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی دارد که کمک بزرگی برای اقتصاد شهرستان خواهد بود، بزرگترین خانه خشتی دنیا، کهنسال‌ترین درخت پسته جهان، غار منحصر به ‌فرد میرزا، دره راگه به طول ۲۰ کیلومتر، دره‌رنج، دره‌در و … از جمله جاذبه‌هایی هستند که می‌توانند در توسعه صنعت پردرآمد گردشگری کمک بزرگی باشند.

ملانوری با بیان اینکه گردشگری صنعتی بدون آلایندگی است، اذعان کرد: در حال حاضر شهرستان رفسنجان به شدت از آلایندگی‌های مس سرچشمه رنج می‌برد.

وی زیرساخت‌های صنعت گردشگری از جمله هتل ‌پاریز و مرکز اقامتی خانه حاج‌آقاعلی را نام برد و خاطرنشان کرد: زیرساخت هوایی با وجود فرودگاه بین‌المللی هم در این شهرستان وجود دارد که از جمله ظرفیت‌های اصلی صنعت توریسم به ‌شمار می‌رود.

فرماندار رفسنجان به دیگر ظرفیت‌های این شهرستان اشاره کرد و ۳۶ مرکز تولید و پرورش اسب را نام برد و گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ رأس اسب در رفسنجان وجود دارد و سالانه ۵۰۰ رأس اسب به این تعداد افزوده می‌شود که این صنعت نیز کمک بزرگی به اشتغال شهرستان دارد.

وی اظهار کرد: بزرگترین مرکز پرورش آرتمیا خاورمیانه هم در منطقه نوق رفسنجان بوده و این شهرستان در موقعیت مناسب و مسیر ترانزیت کشور واقع شده است.

ملانوری با بیان اینکه ما سرمایه‌گذاران به‌ ویژه سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری را حمایت می‌کنیم، متذکر شد: شهرستان‌های رفسنجان، انار و شهربابک می‌توانند به کریدور گردشگری تبدیل شوند.

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی کرمان:

کرمان در تولید مواد اولیه صنعت فرش خودکفا است

فخری الله‌توکلی در جلسه کارگروه گردشگری در محل اتاق بازرگانی رفسنجان اظهار داشت: صنایع دستی منبع درآمد مناسبی برای موزه‌ها و امکان گردشگری هستند و علاوه بر تضمین بقای مشاغل، سبب تجدید حیات هنرهای بومی می‌شود.

وی تصریح کرد: فرش یکی از صنایع مهم استان کرمان است و از مهم‌ترین دستاوردهایی این صنعت، رشد و توسعه اقتصادی است که می‌تواند به ارمغان بیاورد.

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: توسعه اقتصادی سایر توسعه‌ها از جمله فرهنگی و اجتماعی را در پی دارد، لذا صنعت فرش باید پویا و زنده باشد.

الله‌توکلی با اشاره به اینکه در صنعت فرش نیاز به مواد اولیه در خارج از استان نداریم، خاطرنشان کرد: پته کرمان، گلیم سیرجان و فرش شهربابک در استان کرمان شاخص هستند و در سال‌های اخیر مورد بی‌مهری واقع شده‌اند.

وی بیان کرد: فرش در اشتغالزایی نقش بسزایی دارد، در رفسنجان فرش‌های بسیار نفیسی تولید می‌شود که نمونه بارز آن کارگاه تولیدی ابولهادی است که افراد زیادی را به‌ کار مشغول کرده است.

الله‌توکلی با بیان اینکه صنایع دستی ریشه عمیق و اعتقادی در فرهنگ مردم کرمان دارد، تصریح کرد: این صنعت به‌ عنوان صنعتی بومی و غیر وابسته و دارای ارزش افزوده بالایی است که در بحران آب استان جایگزین خوبی برای اشتغال پایدار خواهد بود.

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: کرمان در تولید مواد اولیه صنعت فرش خودکفا است و نیازی به تهیه مواد اولیه از خارج استان ندارد.

وی با تأکید بر اینکه بازارچه محلی رونق به کسب و کار هنرهای دستی دارد، گفت: فرش باید به ‌عنوان یک هنر در جامعه جا بیفتد و رونق بگیرد.

مسئول کارگروه گردشگری رفسنجان:

حذف قوانین مزاحم در مسیر توسعه گردشگری ضروری است

مسلم میرزایی در جلسه کارگروه گردشگری اتاق بازرگانی شمال غرب کرمان تعیین مسیر گردشگری بین رفسنجان، انار و شهربابک را از مهم‌ترین اهداف این کارگروه برشمرد و اظهار داشت: این شهرستان‌ها به مقصد گردشگری تبدیل و از حالت گذری بودن خارج می‌شوند.

وی تصریح کرد: جاذبه‌های بکری در شمال‌غرب استان کرمان وجود دارد که باید اطلاعات آن‌ها را جمع‌آوری و بروزرسانی کنیم.

میرزایی افزود: زیرساخت‌های موجود باید استانداردسازی و زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله کمپ‌ها، هتل و رستوران‌ها باید ایجاد شوند.

وی تأکید کرد: قوانین مزاحم و موانع برای توسعه گردشگری باید به صورت کارشناسی شده حذف شوند.

مسئول کارگروه گردشگری اتاق بازرگانی شمال‌غرب استان کرمان بر تبلیغات و اطلاع‌رسانی در زمینه مطرح شدن اماکن تاریخی و جاذبه‌های گردشگری تأکید کرد.

رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی شمال‌غرب استان کرمان نیز گفت: اتاق بازرگانی رفسنجان از سال ۸۳ در این شهر تأسیس شده و نخستین شهرستان کرمان در این زمینه است.

محمدعلی میرزائیان بیان داشت: در حال حاضر در چهار شهرستان و در چهار منطقه استان دفتر نمایندگی داریم که اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی در آن حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه گردشگری از صنایع مهم و درآمدزا در سطح بین‌المللی است، افزود: این صنعت به طور مستقیم و غیرمستقیم منشأ اشتغالزایی است.

رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی شمال‌غرب استان کرمان عنوان کرد: گردشگری در برخی کشورها رتبه اول درآمدزایی است و این نشان از اهمیت این صنعت دارد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی کرمان خبر داد

راه‌اندازی ۵۲ خانه بوم‌گردی در کرمان

مهدی سیاوشی ظهر امروز در جلسه کارگروه گردشگری شمال‌غرب استان در محل اتاق بازرگانی رفسنجان اظهار داشت: گردشگری صنعتی سبز و اشتغالزا است که سبب توزیع ثروت در سطح جامعه می‌شود.

وی بیان داشت: از اولویت‌های کشور در پساتحریم گردشگری است و مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی‌های خود تأکید داشتند که محور توسعه استان‌ها در گردشگری تعریف شود.

سیاوشی عنوان کرد: در برنامه ششم رشد هشت درصدی و پنج برابری در تعداد گردشگران علاقه‌مند به ایران به صورت دو عدد مشخص وجود داشت که در سند چشم‌انداز برنامه هم بنا بر این است که تا پایان سند تعداد گردشگران خارجی پنج برابر شود.

وی افزود: در حال حاضر بین ۴ تا ۵ میلیون گردشگر سالانه در ایران حضور می‌یابند که در استان کرمان این رقم ۲۰۰ هزار گردشگر است.

سیاوشی با اشاره به اینکه در آینده شاهد رونق و توسعه گردشگری در استان خواهیم بود، تصریح کرد: در استان‌های جنوب‌شرق محور توسعه بر مبنای گردشگری است و در بخش سیاست‌گذاری‌ها همه اصول بر توسعه گردشگری و توجه به آن تعریف شده است.

این مسئول ادامه داد: در استان کرمان طی ۱۰ سال گذشته نسبت به گردشگری به شدت عقب افتاده‌ایم که اصلی‌ترین دلایل آن از بین رفتن مهم‌ترین جاذبه گردشگری استان کرمان که ارگ بم بود و تغییر نگاه گردشگران خارجی به استان کرمان است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان کرمان تصریح کرد: از یک سال و نیم گذشته کرمان از لیست سیاه گردشگران خارج شده و مجددا شاهد حضور گردشگران خارجی در این استان هستیم.

وی ابراز داشت: در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان نقاط ضعف را شناسایی و در جهت رفع آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

وی همچنین عنوان کرد: در دو سال و نیم گذشته رشد گردشگری در کشور ۱۲ درصد بوده که سه برابر رشد دنیاست و این نشان از علاقه گردشگران به ایران دارد.

سیاوشی از حضور گردشگرانی از آلمان، ایتالیا و فرانسه که برای نخستین بار به ایران آمده بودند یاد کرد و گفت: آن‌ها اذعان داشتند که تصورشان با این سفر برعکس شده چراکه پیش از این سفر تصور منفی نسبت به ایران داشتند.

وی با اشاره به اینکه از اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان در برنامه سال جاری بوم‌گردی است، تصریح کرد: ۵۲ خانه بوم‌گردی در استان کرمان راه‌اندازی شده که به شدت مورد علاقه گردشگران قرار گرفته است.

سیاوشی مسئول عنوان کرد: صندوق کارآفرینی امید مبلغ ۱۰۰ میلیون ‌تومان برای خانه‌های بوم‌گردی تسهیلات اختصاص داده که سود آن چهار درصد است و هم اکنون تا ۵۰ میلیون‌ تومان آن در خود کرمان تأیید می‌شود.

وی با اشاره به بازسازی خانه‌های قدیمی در شهر و تبدیل شدن آن‌ها به مراکز اقامتی و رستوران از بازدید اکیپ ۱۲ نفره از دامپزشکی، بهداشت، اماکن و … از مراکز اقامتی و رستوران‌ها خبر داد.

سیاوشی بیان داشت: ۲۰ تا ۲۴ اردیبهشت جشنواره گردشگری و صنایع دستی استان کرمان را داریم که همزمان با آن جشنواره موسیقی نواحی کشور و همچنین سمینار روسای دانشگاه‌های سراسر نیز در کرمان برگزار می‌شود و موقعیت مناسبی برای معرفی جاذبه‌های استان است.

وی از برگزاری جشنواره عکس گردشگری استان یاد کرد و افزود: این جشنواره در حال برگزاری است و در نهایت کتاب عکس گردشگری استان به دو زبان انگلیسی و فارسی چاپ و در سراسر کشور توزیع می‌شود.

سیاوشی با اشاره به برگزاری مسابقه ابرماراتن کویر با حضور بیش از ۳۰ دونده قوی دنیا از ۱۷ کشور تصریح کرد: این مسابقه از ۱۲ اردیبهشت در شهداد برگزار می‌شود.

وی از حضور خبرگزاری‌ها و مطبوعات خارجی برای پوشش خبری این رویداد در استان یاد کرد و گفت: دونده‌هایی از مراکش، لبنان، نروژ، کانادا، آلمان، ایتالیا و … در این مسابقات شرکت می‌کنند.

منبع : خبرگزاری فارس 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *