فرشته‌های اوتیسمی در این‌‌جا بال و پر می‌گیرند

فرشته‌های اوتیسمی در این‌‌جا بال و پر می‌گیرند

مرکز اوتیسم رفسنجان علی‌رغم کمبود بودجه و امکانات توانسته به اکثر بچه‌هایی که خانواده‌هایشان امیدوارانه بچه‌هایشان را به آن سپرده‌اند، خدمات ارزنده بدهد.

بچه‌های اوتیسمی گروه خاصی هستند که اگر پزشک و خانواده بتواند در همان کودکی بیماری را بفهمد می‌توانند آینده خوبی مانند سایر بچه‌ها برایشان رقم بزنند، اما اگر دیر متوجه اختلالات این کودکان شوند چه‌بسا کار از کار می‌گذرد و کم‌تر راهی برای درمان و ایجاد یک زندگی عادی برای این بچه‌ها وجود نخواهد داشت.

فاطمه مرادی مدیر مرکز اوتیسم رفسنجان در گفت‌وگویی از شناسایی بیش از ۱۶۰ مورد اوتیسمی در شهرستان سخن به‌ میان می‌آورد و می‌گوید: این مرکز را سال ۹۶ با مجوز بهزیستی راه‌اندازی و با ۱۶ کودک اوتیسمی کار را شروع کردیم.وی ادامه می‌دهد: حدود ۶۰ نفر از ۲ ساله تا ۲۰ ساله در این مرکز تحت آموزش هستند و خدمات کاردرمانی و گفتاردرمانی را زیر نظر ۷ مربی روان‌شناس همچنین تکنیک‌های مختص بچه‌های اوتیسم را آموزش می‌بینند.

مرادی به سطح‌بندی کودکان در این مراکز از سطح ۲ تا ۵ اشاره می‌کند و می‌افزاید: کودکان سطح ۲ می‌توانند وارد مدارس عادی شوند.

وی ازجمله خدمات انجمن اوتیسم را پرداخت هزینه‌های ایاب‌وذهاب وتأمین وسایل موردنیاز بچه‌ها در منزل را عنوان و اضافه می‌کند: در این مرکز خدمات آموزشی، توان‌بخشی، هنری و ورزشی به بچه‌ها ارائه می‌شود.به گفته وی، مربیان این مرکز توانسته‌اند تا کنون ۳۰ نفر را برای تحصیل در مدارس عادی آماده کنند که بسیار ارزشمند است.

وی اظهار می‌کند: بچه‌هایی که شرایط حضور در مدارس عادی و استثنایی را ندارند تا ۱۸ سالگی در این مرکز تحت آموزش قرار داده می‌شوند.مرادی عنوان می‌کند: بچه‌های اوتیسم نیاز به کار تیمی دارند.اما طی این سال‌ها مراکز بهداشتی هم توانسته‌اند در شناسایی کودکان اوتیسمی کمک بسزایی داشته باشند و وقتی پزشک متوجه مشکلات بچه‌ها می‌شود آنان را به مرکز اوتیسم معرفی می‌کند که اگر این شناسایی به موقع انجام شده باشد برای کودک و خانواده خیلی کمک‌کننده است.

مدیر مرکز اوتیسم رفسنجان از اینکه بودجه‌ها کفاف خدمات را نمی‌دهد سخن به میان می‌آورد و اضافه می‌کند: ضروری است حقوق کارکنان افزایش پیدا کند.ِاوتیسمی‌ها متاسفانه اجاره‌نشین هم هستند و زمینی از طرف شهرداری تخصیص داده شده که به گفته خانم مرادی مشکل ساخت‌وساز دارند و نگاهشان به دست خیران است.

مرکز اوتیسم رفسنجان یک خانه استیجاری است که البته کیفیت خدمات آن بالاست اما اگر بزرگ‌تر و استاندارد بود می‌توانست این خدمات را بیشتر و کیفیت را بالاتر ببرد‌.یکی از مدیران باشگاه‌های سوارکاری هم هر هفته یک روز به طور رایگان بچه‌های اوتیسمی را پذیرش می‌کند تا از این باشگاه استفاده کنند و با این ورزش مفرح انگیزه‌شان برای زندگی بیشتر شود. به مناسبت روز جهانی کودکان اوتیسمی قرار است شهر آبی شود، آبی نماد درک و آگاهی از اوتیسم است.

امیدواریم مسوولان به قول و وعده‌هایی که برای بهبود کیفیت خدمات به کودکان اوتیسمی داده‌اند جامه عمل بپوشانند و یک مرکز استاندارد با امکانات خوب برای این فرشته‌ها ایجاد شود.این هفته قرار است نمایشگاه نقاشی‌ها و توانمندی‌های این کودکان نیز برپا و شور و نشاطی برایشان ایجاد شود.

فارس



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *