جشن ملی پسته رفسنجان یا گردهمایی سالانه؟؟؟

جشن ملی پسته رفسنجان یا گردهمایی سالانه؟؟؟

هشتمین جشن ملی پسته رفسنجان که از ۲۷ تا ۳۰ شهریورماه در مجموعه خجسته آگاه برگزار شد، اغلب فعالان حوزه گردشگری معتقدند که این رویداد بیشتر شبیه یک گردهمایی بود و عده‌ای خاص را به اهداف‌شان رسانده است.

نگارنده قصد توهین به هیچ‌کس را ندارد و قصد بی‌ارزش نشان دادن زحمات عده‌ای را ندارد اما جشن ملی امسال نواقصی داشت و به طور واقع جشن ملی پسته یک جشن مردمی نبود و فقط عده‌ای را راضی نگه داشت که در ادامه به چندین مورد اشاره می‌شود.

چند تلویزیون بزرگ در مجموعه خجسته آگاه تعبیه شده بود که فقط کلیپ‌ها و آوازهایی از خوانندگان پخش می‌کرد و در حین برگزاری جشن از آوازها و بازی‌های بومی_محلی و برنامه‌های شاد خبری نبود و اصلا فضای کافی برای برگزاری چنین برنامه‌هایی وجود نداشت، زیرا حوض بزرگ، درختان و فضای سبز تمامی فضای جلوی صحنه را گرفته بود و حتی صندلی هم برای بازدیدکنندگان گذاشته نشده بود و مردم باید ایستاده و یا نشسته بر روی سنگ‌های فضای سبز از لای درختان و گل‌ها سرک می‌شیدند تا بلکه چیزی ببینند و در واقع به مردم احترامی گذاشته نشده بود.

نحوه غرفه چینی در مکان جشن از غرفه‌های کود و سم شروع می‌شد، یعنی بهترین غرفه‌ها در اختیار شرکت‌های تولیدکننده نهاده‌های کشاورزی گذاشته شده بود و این نشان می‌داد که هدف معرفی و حمایت از این شرکت‌ها بوده است و در انتهای مجمرعه آگاه در یک نقطه کور غرفه‌های صنایع دستی، میراث فرهنگی، شرکت‌های دانش‌بنیان، خانه حاج آقاعلی بزگترین خانه خشتی جهان و…گذاشته شده بود و نکته جالب این‌که اداره میراث فرهنگی که متولی گردشگری‌ست در انتها قرار گرفته بود که راهرویی بسیار خلوت بود و چندان بازدیدکننده‌ای نداشت.

آنچه بازدیدکنندگان را مورد تعجب قرار داده بود، این‌که غرفه‌هایی مرتبط با محصول پسته (شیرینی، غذاهای محلی، خشکبار و..) وجود نداشت و از تولیدکنندگان این محصولات هم دعوت نشده بود و حتی پسته خشک و تازه هم با توجه به فصل برداشت پسته در غرفه‌ها به چشم نمی‌خورد. حال بگذریم در مراسم افتتاحیه و اختتامیه هم خبری از پسته برای تزئین روی سِن نبود.

در مقایسه با سال گذشته که جشن بین مردم و اهالی روستاها برگزار شد اما امسال خبری از اجرای برنامه‌های سنتی و بومی_محلی نبود.

حال از بی‌احترامی‌ها و نامناسب بودن مکان برگزاری جشن به مدت چهار شب (مکان با همه زیبایی‌های بصری فقط برای یک شب مناسب بود)، دعوت دیرهنگام از برخی مدیران و یا غائب بودن بعضی از مدیران در مراسم افتتاحیه و اختتامیه، سخنرانی‌های طولانی و انتخاب ضعیف دبیر جشنواره بگذریم، چرا در پنل‌های تخصصی فقط افراد خاص می‌توانستند حضور داشته باشند و بازرگانان و تجار و علاقمندان به بحث‌های اقتصادی نمی‌توانستند در این پنل‌ها شرکت کنند و در این مورد اطلاع‌رسانی نشده بود!

به هر حال تعریف جشن ملی پسته گویاست و باید برای کشاورزان زحمت‌کشی باشد که سال‌ها با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم کرده‌اند و برای مردم رفسنجان که شایسته بهترین‌ها هستند. آقای فرماندار در صحبت‌هایتان اشاره کرده بودید که می‌خواهید جشن ملی پسته را برای زدودن غم از چهره کشاورزان و مردم برپا کنید، آیا به طور واقع این خواسته در جشن امسال برگزار شد؟

حرف بسیار است اما….

شایورد



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *