نمایندگان خانه ملت برای کمک به کشاورزان، مصوباتی در برنامه هفتم شامل حذف تعهد ارزی از صادرات پسته، خودکفایی در تولید کالاهایی ازجمله گندم، جو، برنج و حمایت از دانش بنیان ها برای افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی تصویب و دولت را مکلف به اجرای آن کردند.
به گزارش سازش خبر با تلاش نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگانی که شهرستان های کشاورزی دارند، مصوباتی در برنامه هفتم به دولت تکلیف شد که با تصویب و ابلاغ آن بار زیادی از دوش کشاورزان برداشته و کمک شایانی به آنها خواهد شد.
به گفته حجت الاسلام حسین جلالی، یکی از این مصوبات در حوزه آب است که دولت مکلف به پرداخت تسهیلات بلاعوض به کشاورزان برای سیستم های آبیاری نوین شد و مقرر شد دولت تمام هزینه های آبیاری های تحت فشار را در بودجه های سالانه ببیند و هرسال اعتبارات آن را برای آبیاری های تحت فشار، قطره ای و بارانی ببیند که این موضوع در کاهش مصرف آب و تقویت سفره های آب زیرزمینی کمک بسزایی دارد.
حجت الاسلام جلالی با اشاره به اینکه رفسنجان قطب تولید مرغ استان کرمان است و در این زمینه حرف برای گفتن دارد، ادامه داد: مصوبه ای که کمیسیون در خصوص طیور مطرح کرد می تواند برای مرغداران استان کرمان و شهرستان رفسنجان نیز راهگشا باشد.
وی در این باره توضیح داد: در رابطه با مرغ لاین که یکی از پاشنه آشیله های کشور شده و دشمن طمع می کند و هر زمان با تهدید و تحریم این موضوع را نشانه می گیرد، لذا تصویب شد که دولت تولید مرغ لاین را در سطح پایداری نگه دارد تا در مواقع لزوم تولید را به ۱۰۰ درصد برسانیم. همچنین در زمینه سلامت مرغ های تولیدی مصوب شد ۵۰ درصد مرغ سبز باشد و۹۰ درصد بذر در کشور که هیبریدی و وارداتی است و محدودیت هایی ایجاد می کند، دولت مکلف شد از دانش بنیان ها حمایت کند تا در این زمینه نیز مشکلات برطرف گردد.
نماینده رفسنجان و انار در مجلس همچنین اظهار کرد: تصویب سالانه ۳ هزار کیلومتر لایروبی و مرمت قنوات نیز در این برنامه تصویب شد که رقم خوبی است و در حوزه مراتع نیز دولت مکلف به تقویت و توسعه ۲۰ میلیون هکتار از مراتع شد که در تولید علوفه نقش بسزایی خواهد داشت.
همچنین ازدیگر مصوباتی که به حوزه کشاورزی شهرستان های رفسنجان و انار کمک بسزایی خواهد داشت؛ کاهش فاصله ایستگاه های هواشناسی کشاورزی است که پیش از این بین هر ایستگاه ۱۲۰ کیلومتر فاصله بود که با راه اندازی ایستگاه های جدید این فاصله ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.
افزایش سپرده در بانک کشاورزی برای ارائه تسهیلات به کشاورزان مصوبه دیگری بود که نمایندگان خانه ملت برای حمایت از کشاورزان از ۳ درصد کنونی به ۸ درصد در برنامه هفتم آن را افزایش دادند.
جلالی خاطرنشان کرد: حذف تعهد ارزی از صادرات پسته مهمترین مصوبه ای بود که به تصویب رسید و می تواند به کشاورزان و صادرکنندگان پسته کمک شایانی کند.
حجت الاسلام جلالی ابراز امیدواری کرد با تصویب نهایی این مصوبات در شورای نگهبان، به کشاورزی و تولید در کشورمان کمک شود.