به گزارش سازش خبر تیم فوتبال صنعت مس رفسنجان ؛ با مدیرعاملی مجید زیندینی و هدایت محمد ربیعی توانست در لیگ دسته اول با رکود شکنی و چند هفته زودتر قهرمان و آرزوی مردم ؛هواداران و علاقه مندان به ورزش فوتبال را برآورده کند و به لیگ برتر فوتبال کشور صعود کند تا مردم کشور…
به گزارش سازش خبر تیم فوتبال صنعت مس رفسنجان ؛ با مدیرعاملی مجید زیندینی و هدایت محمد ربیعی توانست در لیگ دسته اول با رکود شکنی و چند هفته زودتر قهرمان و آرزوی مردم ؛هواداران و علاقه مندان به ورزش فوتبال را برآورده کند و به لیگ برتر فوتبال کشور صعود کند تا مردم کشور ایران رفسنجان را علاوه بر مس و پسته و شخصیت های مهم سیاسی؛ رفسنجان را به عنوان داشتن یک تیم لیگ برتری بشناسد آرزویی که خیلی ازکلان شهرهای کشور برای بدست آوردنش در حال تلاش هستند اما مدیرعامل و سرمربی سابق این آرزو را به مردم رفسنجان هدیه کردند.
لیگ برتر شروع شد و خیلی ها معتقد بودند که مس رفسنجان به یک مربی لیگ برتری باتجربه نیاز دارد وگرنه مس رفسنجان یک تیم آسانسوری در لیگ برتر خواهد بود و فصل آینده مس به لیگ دسته اول سقوط خواهد کرد.
اما مدیران سابق باشگاه مس رفسنجان به محمد ربیعی اعتماد کردند و محمد ربیعی به عنوان سرمربی مس رفسنجان در لیگ برتر تمدید کرد و در ادامه ربیعی باحفظ اکثر بازیکنان و جذب چند بازیکن از لیگ برتر قول داد تیم مس رفسنجان را در فصل اول لیگ برتر حفظ کند و برنامه فصل اول فقط و فقط حفظ تیم در لیگ است اما در پایان لیگ مس رفسنجان با درخششی که نشان داده بود از قول های خود فراتر رفت و جایگاه تک رقمی را تقدیم مردم رفسنجان کرد که این جایگاه برای مردم رفسنجان تعجب برانگیر و باعث خوشحالی مردم و هوادارن بود.
مس با ربیعی و زیندینی در اوایل مشکلات فراوانی داشتند. از نبود زمین چمن طبیعی تمرین استاندار؛ زمین چمن طبیعی برای برگزاری مسابقات آماده نبودن ورزشگاه شماره ۱ و…واین مشکلات باعث شد تیم یا در تهران تمرین کند یا در رفسنجان در زمین چمن روستای نوش آباد تمرین کند.
شاید مدیران باشگاه هم مثل بقیه مردم و کارشناسان معتقد بودند این تیم در لیگ ماندگار نیست اما ربیعی با همه مشکلات زیرساختی و فشار برخی رسانه های محلی بر کرجی خواندن کادر فنی ؛ وجود چند مربی غیربومی در باشگاه و کادر فنی (این درحالی بود که چند مربی بومی در کنار ربیعی بودند و آموزش می دیدند) ؛ربیعی با بی توجهی به کار خود ادامه داد و جواب همه افکار منفی و منتقدان را در پایان فصل با یک رتبه باور نکردی داد.
مجیدزیندینی در فصل دوم دست به کار شد و برای احداث چند زمین چمن طبیعی تمرین؛ چمن ورزشگاه شماره ۲ ؛ پیگیری ساخت ورزشگاه شماره ۲؛افزایش ظرفیت جایگاه تماشاگران در ورزشگاه شماره ۲ و حتی ساخت هتل در داخل ورزشگاه ؛و شکل ورزشگاه شهدای مس را به کمپ تغییر داد تا جایی که ساپینتو سرمربی سابق استقلال تهران از امکانات ورزشی و زیرساختی کمپ مس رفسنجان متحیر شد و گفت این امکانات باشگاه بزرگ استقلال تهران هم ندارد.
مدیران سابق باشگاه مس رفسنجان علاوه بر تیم فوتبال مس به زیر ساخت ها و تیم های ورزشی غیر فوتبالی در بخش آقایان و بانوان هم ورود کرد از تجهیز و نوسازی سالن های والیبال ؛کشتی؛بسکتبال و… و اینحمایت ها باعث شد در رقابت های لیگ برتر و دسته اول بدرخشند و صاحب مقام شدند.
در ادامه تیم فوتبال مس رفسنجان در رقابت های لیگ برتر جوری رقابت می کرد و در مقابل تیم های صاحب نام طوری بازی می کرد که مس رفسنجان را به غول کُش معروف شده بود و تمامی مربیان لیگ برتر در نشست های قبل و بعد مسابقه مس رفسنجان را یک تیم باشخصیت و قوی و غیر قابل پیش بینی نام می بردند و تا جایی که اگر مس پیشنهادی به بازیکنان بزرگ لیگ برتر می داد بازیکنان حرفه ای لیگ برتر کشور جواب نه نمی دادند. و به چشم یک تیمشهرستانی نگاه نمی کردند.
مس در برابر تیم های بزرگ اگر شکست میخورد اما جوری بازی می کرد که تیم مقابل پیروزی پایان بازی را سخت و نفس گیر عنوان می کردند تا جایی مس قوی شده بود که مس میزبان یا میهمان بودن برایش فرقی نداشت و تماشایی ترین و تکنیکی ترین بازی را انجام می داد و اگر در فصل قبل اشتباهات داوری نبود مس رفسنجان آسیایی شده بود تیمی که ازبهترین دفاع و خط حمله لیگ برتر بشمار می رفت یک تیم هجومی و دفاعی مستحکم که ابرقدرت های لیگ برتر از خط دفاع و ضد حمله های مس وحشت داشتند.
شوک بزرگ و شروع حواشی
در نیمه های لیگ برتر فصل قبل بود که یک شبه و در کمال تاسف مدیرعامل پرتلاش رفسنجان بدون هیچ مراسم تودیع و معارفه ای تغییر و حسین پورمحمدی مدیرغیر ورزشی اما سیاسی جایگزین مجید زیندینی می شود!!!
این خبر شوک بزرگی بر مردم و هواداران و حتی کارشناسان فوتبالی بود مردم رفسنجان از بازی های سیاسی خسته شده بودند و تنها جایی که افراد سیاسی نبودند ورزش و فوتبال و تیم بزرگ صنعت مس رفسنجان بود اما با آمدن پورمحمدی از شهرداری به باشگاه مس جایگاه افراد سیاسی را در ورزش هم مشاهده کردند.
سریع در باشگاه مس رفسنجان تغییراتی ایجاد شد از اخراج؛استعفا و… فقط محمد ربیعی ماند و کادرش که ربیعی هم متوجه این سیاسی بازی شده بود و ربیعی خوب میدانست که وقتی سیاست وارد یک باشگاه شود دیگر جایی برای ثبت موفقیت ها و شگفتی ها نیست و درخواست استعفا داد اما با مخالف مدیرعامل جدید روبرو شد .زیرامدیرعامل و همراهان غیربومی و سیاسیش می دانستند که پیدا کردن سرمربی در این برهه از لیگ مشکل و به ضرر تیم و باشگاه است و تا پایان فصل قول ادامه را از ربیعی گرفت.
ربیعی قبول کرد قول داد تیم مس را تا پایان فصل هدایت کند و در پایان فصل تصمیمش را برای ماندن و رفتن خواهد گرفت.پایان فصل فرا رسید اما ربیعی رفت ذوب آهن و مدیرعامل باشگاه با ساکت الهامی که فصل قبل به تیم مردم شهر دیار فاتحان اروند با گفتن با چهارتا پیرزن هم می بریم قرار داد بست که این قرارداد باعث دلخوری هواداران از مدیران فعلی باشگاه شد.
ساکت الهامی سرمربی شد و دو کمک مربی بومی در کادر فنی ربیعی بودند را اخراج کرد و کادر فنی رابا افراد غیر بومی تشکیل داد.
الهامی بازیکنان مدافع قوی تیم را نخواست و بازیکنان جدید جذب کرد؛ مهرداد رضایی در روزهای اول شروع فصل با دلخوری رفت اما الهامی بجاش بازیکنان عراقی جذب کرد ؛ محمد خدابنده لو ؛ سجاد شهباززاده؛ بمب خبری؛ عدنان عراقی و… را به تیم اضافه کرد اما رسانه های محلی علاوه بر انتقاد نکردن بر مدیران و مربیان غیر بومی در باشگاه به رفت و آمد بازیکنان هم هیچ واکنشی نشان ندادند و جو را به نفع باشگاه می دیدند.
لیگ شروع شد الهامی که معتقد بود اگر مربی تیم فوتبال ملی ایران می شد عربستان و کره و ژاپن و… را در کشور های خودشان شکست می دهد و جزء مربیان برتر و بزرگ کشور است نتوانست با همه امکانات ازجمله زمین چمن طبیعی و زیرساخت های ورزشی و بمب های خبری در جذب بازیکنان برگزاری تمرینات در تهران و ارمنستان ؛ در مقابل نساجی و هوادار ؛ ۳ امتیاز را کسب کند و ضعیف ترین عملکرد هم در زمین به نمایش گذاشت.
حاشیه ها از فروش تیم امید به چابهار ؛اخراج پورمحمدی در باشگاه شروع و امید هواداران برای عاقبت حفظ تیم درلیگ برتر با وجود پورمحمدی و الهامی و مدیران غیر بومی روز به رروز کمتر می شد.
همه امیدهای حسین پورمحمدی و ساکت الهامی بُرد و کسب ۳ امتیاز در مقابل شمس آذر قزوین؛ تیمی که ۷۰ درصد بازیکنانش از لیگ دسته اول و قیمت کل بازیکنان شمس آذر به ۴۵ میلیارد تومان هم نمیرسد بود تیمی که قیمت همه بازیکنان در میدان و نیمکت ذخیرهایش به قیمت یک بازیکن مس رفسنجان هم نمی رسید!!!
مس به میدان آمد اما بازی کاملا در اخیار تیم شمس آذر تازه لیگ برتری بود و همه و همه از تماشای بازی ضعیف و پر از اشتباه بازیکنان مس عصبانی بودند تا اینکه صبر هواداران در دقیقه ۳۰ بازی لبریز شد و دست به اعتراض و شعار ساکت حیا کن صنعت مس و رها کن ورزشگاه را فرا گرفت و باعث تعجب مدیران و افراد داخل ورزشگاه شد و خیلی از مدیران فعلی باشگاه بجای تماشای بازی بدنبال کشف دلیل سَر دادن این شعارها بودند. تا اینکه با وجود بازی ضعیف؛ مسی ها گل اول در دقیقه ۵۰ از قزوینی ها دریافت می کنند.
شعارها بیشتر شد و مس در دقیقه ۵۷ گل دوم بااشتباه مدافعان دریافت می کند تا اینکه ساکت الهامی شعارهای حیا کن رها کن بیشتر از قبل بشنود.
دقیقه ۶۵ بازی ورق برگرشت و یک پنالتی به نفع مس گرفته شد اما محمد مهدی محبی توپ را به بیرون زد تا هم بازیکنان شمس با روحیه تر و قویتر بازی کنند و از طرف دیگر شعارهای تماشاگران مس بیشتر و بیشتر می شد و همه اینها باعث شد که عملکرد بازیکنان مس رفسنجان دقیقه به دقیقه ضعیف تر و مس گل سوم را در دقیقه ۸۰ دریافت کند و شعارهای تماشاگران علاوه بر”ساکت الهامی به مدیرعامل غیر ورزشی باشگاه برسد و شعار پورمحمدی حیا کن صنعت مس و رها کن در ورزشگاه بیشتر و بلندتر شود” .بعد از شکست سنگین مس در ورزشگاه خانگی؛ بازیکنان شمس آذر در ورزشگاه پر از هوادار نارنجی پوش وعصبانی و درحال شعار دادن برعلیه سرمربی و مدیرعامل؛ خوشحالی کردند و رفتند اما هنوز تماشاگران در ورزشگاه بودند و شعار می دادند.
الهامی به نشست خبری آمد و مقصر شکست را گردن گرفت و قول داد با بازی در مقابل تراکتور سازی همه چیز جبران کند و روزهای خوب در آینده فرا می رسد.
اما برخی ها شعار حیاکن و رها کن را به مدیران سابق باشگاه ربط دادند وحتی یک رسانه کرمانی هم لیدر این شعارها را فردی از درون باشگاه میداند فردی که در تیم فعلی و قبلی مدیران باشگاه بوده و تشنه قدرت مدیریت باشگاه است.
شاید ادعای رسانه کرمان منتقی باشد اما رسانه سازش خبر با تحقیقاتی که در این مدت انجام داده است دلیل شعاردادن های رها کن حیاکن را این چنین تحلیل می کند.
۱)تغییر یک شبه مجید زیندینی و پست گرفتن یک مدیر غیر ورزشی و سیاسی که با قدرت جناح سیاسی به مدیریت باشگاه رسید اما مردم ورزش را از سیاست جدا میدانند و این انتصاب ها برایشان قابل هضم نیست.
۲) رفتن ربیعی و آمدن ساکت الهامی سرمربی که به تیم مس رفسنجان با گفتن باچهارتا پیرزن هم میبریم” توهین کرده بود هنوز کینه دارند و یک خاطره بد از الهامی دارند.
۳) بدلیل کسب امتیازات خوب و کسب رتبه تک رقمی در دوره های قبل؛ مردم رفسنجان طاقت ضغیف بازی کردن و از دست دادن امتیازات خانگی و عملکردضعیف و از دست دادن امتیاز را ندارند.
۴)وجود مدیران غیر بومی و سیاسی به باشگاه مس و سکوت برخی رسانه های محلی به این اتقاقات
۵) فروش تیم امیدمس در مدیریت جدیدباشگاه و بی تیم ماندن جوانان بومی در باشگاه در رقابت های کشوری
۶) عملکرد ضغیف مس رفسنجان در ۳ دیدار اخیر لیگ برتر در مقابل تیم های در سطح متوسط و شکست در مقابل تیم تازه لیگ برتری آن هم در خانه
۷) عملکرد ضعیف بازیکنان میلیاردی تیم مس رفسنجان در خط دفاع ؛هافک و حمله؛ که موقعیتی برای حمله ایجاد نمی کنند و در خط دفاع با کوچکترین حمله از سوی تیم حریف براحتی تیم حریف نزدیک دروازه مس می شود و به گل می رسد.
دلایل بالا می تواند گوشه ای از دلایل ناراحتی هواداران و شعار دادن حیاکن رها کن باشد و حتی در آینده هم اگر همین عملکرد و نتایج فعلی باشد شاید دوباره شاهد همین شعارها از سکوی تماشاگران باشیم .
امیدواریم با تغییر مدیریت در باشگاه مس رفسنجان و روی کار آمدن یک مدیر متخصص و باتجربه از سوی مسئولان عالی رتبه شرکت صنایع ملی مس ایران شاهد شکوفایی جدید در تیم مس رفسنجان و بگرداندن امید و شادی و هیجان به ورزش و هواداران مس رفسنجان باشیم.
به قلم : مجتبی نقی زاده