قلم هیچ رسانه ای با حذف از نشست خبری غلاف نمی شود/ نگاهی به تأکیدات امام و رهبری در خصوص نقدپذیربودن مسئولان

برای یادآوری دیدگاه‌های ارزشمند امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب کافی است مروری بر مجموعه آثار امام خمینی (ره) و همچنین سخنرانی‌های مقام معظم رهبری داشته باشیم تا تکلیف همه ما در مورد نقد و نقدپذیری روشن شده و واهمه از روشن شدن ناتوانی‌ها و نواقص عملکردمان را به عدم پایبندی به نظام مرتبط نکرده و این موضوع را بهانه‌ای برای جلوگیری از نقد عملکردها قرار ندهیم.



به گزارش سازش خبر در حالی که یکی از وظایف
رسانه‌ها نقد عملکردها به جهت بهبود شرایط جامعه و کشورمان است، اما مشاهده می‌شود در صورت نقد عملکرد مسئولان، رسانه‌های منتقد اغلب با برخوردهای حذفی و تلافی جویانه از جمله عدم دعوت برای حضور در مراسم و نشست‌های خبری، عدم پاسخگویی و ارائه اطلاعات برای پیگیری موضوعاتی که می‌تواند موجب رفع ابهامات مردم شود و حتی شکایت و دادگاه و…مواجه می‌شوند.
تمام این اقدامات در حالی انجام می‌شود که امام خمینی (ره) بنیانگذار این نظام و کسی که تمام مدیران و مسئولان فعلی باید به اعتقاد او وفادار بوده و او را الگوی رفتاری خود قرار دهند، دیدگاه متفاوتی نسبت به نقد و انتقاد داشته و همواره بر نقدپذیری تاکید کرده‌اند. همچنین رهبر معظم انقلاب نیز نظر کاملاً مثبتی به نقد داشته و حتی نقد خود را نیز منافی «ایستادگی پای نظام» نمی‌دانند.
برای یادآوری دیدگاه‌های ارزشمند امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب کافی است مروری بر مجموعه آثار امام خمینی (ره) و همچنین سخنرانی‌های مقام معظم رهبری داشته باشیم تا تکلیف همه ما در مورد نقد و نقدپذیری روشن شده و واهمه از روشن شدن ناتوانی‌ها و نواقص عملکردمان را به عدم پایبندی به نظام مرتبط نکرده و این موضوع را بهانه‌ای برای جلوگیری از نقد عملکردها قرار ندهیم.
در اینجا و برای نمونه برخی سخنان امام خمینی (ره) در مورد نقد را ارائه می‌کنیم که امید است مورد توجه مسئولان شهری مخصوصا شهردار رفسنجان قرار گیرد.
ماها گمان کنیم که هر چه می‌گوییم و می‌کنیم، کسی را حق اشکال نیست. اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است برای رشد انسان‌ها شما باید تحمل انتقاد را چه حق و چه ناحق داشته باشید.اگر انسان خودش را ساخته بود، هیچ بدش نمی‌آمد که یک رعیتی هم به او اشکال کند و از انتقاد بدش نمی‌آمد.
آنچه مهم است؛ اینکه ما می خواهیم مطابق شرع اسلام، مسائل را پیاده کنیم. پس اگر قبلاً اشتباه کرده باشیم، باید صریحاً بگوییم که اشتباه کرده ایم و حرف خود را پس بگیرند این معنی ندارد که من بگویم چون دیروز حرفی زده‌ام، باید روی همان حرف باقی بمانم. انتقاد بجا و سازنده، باعث رشد جامعه می‌شود. انتقاد اگر به حق باشد، موجب هدایت دو جریان می‌شود. هیچ کس نباید خود را مبرّای از انتقاد ببیند. هر فردی حق دارد مستقیماً در برابر سایرین، زمامدار مسلمانان را استیضاح کند و به او انتقاد کند و او باید جواب قانع کننده دهد.
رهبر معظم انقلاب نیز، دیدگاه مشابهی در مورد نقد و نقد پذیری داشته و حتی خود را نیز از این موضوع مبرا نمی‌دانند. به طوری که در تاریخ ۲۶ بهمن سال ۹۶ در دیدار مردم تبریز طی سخنانی عنوان کردند: نه فقط از دولت و قوه قضائیه و مجلس، بلکه ممکن است فردی از شخص حقیر نیز انتقاد داشته باشد اما انتقاد هیچ منافاتی با ایستادگی پای نظام اسلامی و انقلابیِ برآمده از پایداری ملت و فداکاری صدها هزار شهید ندارد و به همین علت، مردم با همه وجود از این انقلاب دفاع می‌کنند.
نگاهی به دیگر سخنان ایشان نیز نشان می‌دهد.
مقام معظم رهبری یکی از وظایف رسانه‌ها را نیز نقد و نظارت دانسته و بر این موضوع تاکید دارند.
برای نمونه می‌توان به سخنان زیر اشاره کرد:
برای مطبوعات سه وظیفه عمده قائلم: وظیفه نقد و نظارت، وظیفه اطّلاع رسانی صادقانه و شفّاف، وظیفه طرح و تبادل آراء و افکار در جامعه. معتقدم که آزادی قلم و بیان، حقِ‌ مسلّم مردم و مطبوعات است. در این هم هیچ تردیدی ندارم و این جزو اصول مصرّحه قانون اساسی است.
معتقدم اگر جامعه‌ای مطبوعات آزاد و دارای رشد و قلمهای آزاد و فهمیده را از دست بدهد، خیلی چیزهای دیگر را هم از دست خواهد داد. وجود مطبوعات آزاد، یکی از نشانه‌های رشد یک ملت و حقیقتاً خودش هم مایه رشد است؛ یعنی از یک طرف رشد و آزادگی ملت، آن را به‌وجود می‌آورد؛ از طرف دیگر ،آن هم به نوبه خود می‌تواند رشد ملت را افزایش دهد.
اما متاسفانه روز گذشته نشست خبری شهردار رفسنجان برگزار شد و خبرنگاران دلخواه خود را دعوت کرده بود بعضی از رسانه ها هم یکساعت مانده به جلسه دعوت شده بودند.
جالبتر علاوه بر رسانه هایی محلی و یکی از خبرنگاران خبرگزاری مهم کشور در این مراسم دعوت نشده بودند مهمتر از آن خانه مطبوعات رفسنجان هم هیچ عکس العملی تا به امروز نسبت به این گونه دعوت ها نشان نداده که مهمترین حامی خبرنگاران؛خانه مطبوعات است!.

شهردار رفسنجان رسانه هایی را دعوت نکرده بود یا یکساعت مانده به جلسه دعوت کرده بود که بیشترین مطالبات مردمی و انتقادات از شهرداری را منتشر کرده و می کنند( البته شهردار رفسنجان به انتقادات هیچ پاسخی نداده است). و برای اینکه شهردار رفسنجان پاسخگوی چنین رسانه هایی نباشد از آنان دعوت نکرده بود. اما در دوران شهردار اسبق رفسنجان (عظیمی زاده) بدون‌نگاه به جناح سیاسی، همه رسانه های شهر را دعوت می کرد حتی رسانه منتقد را، و انتقاد کردن این رسانه ها را باعث پیشرفت شهر و بالا بردن عملکرد شهرداری می دانست و نگاه مثبتی به این رسانه ها و حل مشکلات شهری و مردم داشت. امروز مدیران انقلابی! شهر رفسنجان حتی به فرمایشات مقام معظم رهبری هم توجهی نمی کنند و رسانه منتقد را دشمن میدانند و آن را از حضور در جلسات حذف می کنند. از طرفی به جای پاسخ دادن به مطالبات مردم و گزارش در این خصوص، عملکردهای خود را که در واقع وظایف شان بوده را هرازگاهی با مناسبت یا بدون مناسبت با چاپ بنر و صرف هزینه های میلیونی از پول بیت المال در سطح شهر به مردم نشان می دهند. در صورتی که میتوانند با همین رسانه ها بدون پرداخت چنین هزینه هایی، عملکرد شهرداری را به گوش مردم برسانند و در مقابل جوابگو انتقادات و مشکلات مردمی هم باشند. اگرچه این بار اولی نیست که رسانه ای به دلیل روشنگری و انتقادات سازنده حذف می شود و آخرین بار هم نخواهد بود، اما یادمان باشد نشست خبری بدون حاشیه و طرح انتقاد، بخش شیرین ماجراست و ترش و شور و تلخ های ماجرا از همین قلم های منتقد برمی خیزد که مسئول باید در جهت شیرین سازی آن و خدمت به مردم اقدام کند. مردم در مقابل عملکرد ما قضاوت می کنند و مسئولان با حذف یک رسانه نمی توانند قلم او را غلاف کنند. .



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *