اخطار تند آب منطقه ای استان کرمان به شهرداری رفسنجان/حریم رودخانه را بازگردانید

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان در خصوص جابه جایی رپرها و تصرف حریم رودخانه توسط شهرداری رفسنجان گفت: برای این کار اخطار کتبی و بسیار تند به شهرداری دادیم و پیگیر هستیم این رپر ها به حالت اولیه برگردد و به صورت ویژه این موضوع در حال پیگیری است


به گزارش سازش خبر رودخانه گیودری از ارتفاعات سرچشمه و بردسیر نشأت می گیرد و سال ۹۵ آب از رودخانه سرازیر و وارد شهرک امام شد و یک خودرو را هم با خود برد، اخیرا اداره منابع آب اقدام به نشانه گذاری حریم رودخانه ها از جمله گیودری کرده بود که شهرداری رفسنجان به حذف شبانه این علائم اقدام کرده و خیابان ایجاد کرده است، با توجه به سوابقی که رودخانه ها در خطرآفرینی برای مناطق دارند، گفت وگویی با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان انجام دادیم که نظر وی را در این خصوص جویا شویم.
علی رشیدی اظهار داشت: در استان ۴۹ هزار کیلومتر رودخانه داریم. هشت هزار کیلومتر رودخانه های مهم، آسیب پذیر و در مراکز جمعیتی هستند که این هشت هزار کیومتر در اولویت نخست ساماندهی هستند که بحث مطالعات آن در حال انجام است و حدودا ۴۵۰۰ کیلومتر قرار داد منعقد و کار مطالعات آن انجام می شود.
وی عنوان کرد: ۵۶۰ کیلومتر از این رودخانه ها تکمیل و به مرحله اعلان عمومی و به مرحله نهایی رسیده که یکی از این رودخانه ها گیودری است و یک ماه گذشته بازدیدی از این رودخانه داشتم مطالعات انجام شده و تأییدیه مشاور و کمیته فنی شرکت را گرفته و تعیین حریم و تعیین بستر وردخانه صورت گرفته و رپرگذاری که آخرین مرحله از مهندسی رودخانه ها هست انجام شده است.
رشیدی توضیح داد: نشانه گذاری بدین معناست که هم مسئولان هم مردم هم تمام افرادی که از کنار رودخانه رد می شوند بستر رودخانه را بشناسند و از این نقطه به بعد هیچ گونه تجاوز به رودخانه نباید از سوی شهرداری مردم و هیچ کس دیگر صورت گیرد.
وی ادامه داد: روزی که رپر گذاری انجام شده که بسیار کار با کیفیتی است، بنا به اطلاع چهار، پنج رپر شهرداری جابه جا کرده که هر کدام حدود ۹۰۰کیلو تا یک تن وزن دارند و بیش از یک متر داخل زمین کاشته می شوند که احتمال دارد با لودر و بلدوزر حرکت داده باشند.
رشیدی تأکید کرد: برای این کار اخطار کتبی و بسیار تند به شهرداری دادیم و پیگیر هستیم این رپر ها به حالت اولیه برگردد و به صورت ویژه این موضوع در حال پیگیری است چون هزینه کردیم و حتما این اقدام باید انجام شود.

هیچکس حق ندارد یک سانتیمتر از بستر رودخانه جابه جا کندرشیدی خاطرنشان کرد: پیگیر هستیم اگر با همین اخطار کتبی اقدام کردند چه بهتر، اگر نه، از طریق مراجع قانونی موضوع را پیگیری خواهیم کرد چون هیچکس حق ندارد یک سانتیمتر بستر رودخانه را جابه جا کند.وی در خصوص رودخانه شور که برای احداث لاین دوم خیابان پرستار و خیابان جمهوری که لاین از بستر رودخانه عبور می کند، گفت: مطالعات رودخانه شور و یا همان صادق آباد انجام شده مشاور گرفتیم. دو سه ماه گذشته مطالعات آن قطعی شده کمیته فنی تأیید کرده و به شهرداری فرستادیم و استقبال کردیم که شهرداری بخواهد ساماندهی کند؛ اما هدف ساماندهی را به مجموعه ما نگفتند که پشت این ساماندهی قرار است خیابان احداث کنیم و به هیچ عنوان اطلاع نداشتیم و شهرداری هم این موضوع را به ما نگفت.

اخطار دوم به شهرداری این بار در خصوص رودخانه شور/شهرداری حق ندارد از بستر رودخانه خیابان عبور دهدوی ادامه داد: اخیرا مطلع شدیم که چه هدفی پشت قضیه بوده و در حال تهیه اخطاریه هستیم، ساماندهی رودخانه کار خیلی خوبی است اما پشت ساماندهی در اختیار شهرداری نیست به ویژه اگر در بستر رودخانه باشد.مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان خاطرنشان کرد: ممکن است مشاور طرح داده باشد ارتفاع دیواره را بالاتر برده باشد که بتواند رودخانه صد ساله را عبور دهد که این اقدام مشاور ایرادی ندارد، اما بعد از دیواره در اختیار شهرداری نیست که بتواند خیابان یا طرحی اجرا کند.رشیدی ابراز کرد: نامه ای که به ما دادند فقط برای ساماندهی است و اصلا و ابدا برای خیابان نیست من، معاونان و کمیته فنی و …هیچگونه اطلاعی از بحث خیابان نداریم.وی تأکید کرد: امروز تا فردا یک تیم برای بازدید می فرستم به آقایان گوشزد کنیم، اخطار کتبی هم می دهیم که فقط بر اساس طرح مشاور ساماندهی صورت گیرد اما احداث خیابان در برنامه ما نبوده است.

وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: تأکید قوه قضائیه بر رفع تصرفات حریم و بستر رودخانه هاست و در سال های گذشته دست درازی به رودخانه ها زیاد بوده است. برنامه هایی در این ۵۶۰ کیلومتری که مطالعات آن تکمیل شده در سطح استان داریم که یکی از اقداماتی که انجام دادیم بعد از نشانه گذاری به سمت رفع تصرف می رویم.رشیدی اضافه کرد: در جنوب استان بعد از سیل ۱۴۰۰ رفع تصرفات را شروع کردیم. در شهرستان بافت هم شروع کردیم و در کل استان در برنامه هست که رفع تصرف که زیاد هم هست انجام دهیم. در همین راستا مکاتباتی با ریاست دادگستری انجام دادیم طرحی آماده کردیم و اولویت بندی ما مناطق خوش آب و هواست که بیشتر تصرفات انجام می شود و این طرح پس از تصویب در شورای حفظ حقوق بیت المال اجرایی خواهد شد.وی در پایان ضمن گفت: از حساسیت و دغدغه شما و همه مردم که طی چند روز تماس هایی در خصوص رودخانه ها و تصرفات گرفتند و ابراز نگرانی کردند، قدردانی میکنم

روراستی



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *