آئین پایانی بیست و یکم دوره جایزه کتاب سال استان کرمان امروز (پنجشنبه) در مجتمع مس سرچشمه برگزار و از ۳۰ نفر از مولفان، نویسندگان و برگزیدگان آثار نشر و کتاب تجلیل شد.
به گزارش سازش خبر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان روز پنجشنبه در آئین تجلیل از برگزیدگان جایزه کتاب سال در سینما آزادی شهر سرچشمه رفسنجان گفت: رویداد بزرگ جایزه کتاب سال، از سال ۷۳ آغاز شده که در ابتدای امر ۲۲ کتاب به دبیرخانه این رویداد ارسال شد.
محمدرضا علیزاده بیان کرد: امسال نیز ۷۰۰ اثر به بیست و یکمین رویداد جایزه کتاب سال استان کرمان ارسال شده و از ۳۰ اثر برگزیده تقدیر می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف حوزه کتاب، ارزیابی فرهنگ مکتوب استان کرمان است بیان کرد: نتیجه خروجی آن در آثاری است که توسط مولفان و هنرمندان به چاپ می رسد و منتشر می شود و کرمان جز استان های پیشرو در این حوزه است.
علیزاده تصریح کرد: همچنین استان کرمان جز ۱۰ استان اول کشور در صدور مجوز و چاپ کتاب جز پنج استان برتر در حوزه ارزیابی کتاب است.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه با برگزاری برنامه هایی نظیر نمایشگاه های کتاب، جشنواره های روستایی و عشایری حوزه کتاب، باشگاه ها کتابخوانی، پایتختی کتاب و جایزه کتاب سال در حال گسترش است اظهار داشت: عموم مردم از برخی از این برنامه ها بهره مند می شوند.
علیزاده خاطرنشان کرد: در فرایند حوزه کتاب گام نخست را نویسنده برمی دارد و بعد از آن ناشر، چاپخانه و مراکز توزیع تا اینکه کتاب به دست مصرف کننده برسد.
امام جمعه رفسنجان نیزدر این آئین گفت: تعریف جامعی از فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد که اگر این تعریف به درستی تدوین شود رسالت و وظیفه مولفان و هنرمندان به خوبی انجام می شود.
حجت الاسلام اصغر عسکری ادامه داد: برداشت از برنامه های برخواسته از آموزه های دینی، علمای دینی، مجلس شورای اسلامی، قوانین مدنی و شرعی که در جامعه نهادینه شده به معنای فرهنگ است و این برنامه می تواند غلط یا درست باشد پس تعریف جامع از فرهنگ باید ارائه شود.
فرماندار رفسنجان نیز گفت: نقش کتاب در زندگی بشر بی بدیل است و بقیه ابزارها باید دسترسی افراد به کتاب را تسهیل کند و هیچ رسانه ای نمی تواند به اندازه کتاب ماندگار باشد و نقش مثبت داشته باشد.
مجید فصیحی هرندی بیان کرد: اداره یک جامعه مبتنی بر گذشته جامعه، اهداف آینده و یافته های آن جامعه است.
وی افزود: تعریف فرهنگ و ارشاد باید مبنتی بر اهداف انقلاب اسلامی و سنت های فرهنگی شایسته که از دیرباز در رفتار و کردار جامعه وجود دارد باشد لذا هنرها اعم از موسیقی، شعر، داستان، کتاب و دیگر آثار هنری باید بازتاب دهنده افکار و اعمال مردم و ریشه دار باشد و در کمک به تقویت ارزش ها و رشد و تعالی موثر باشد.
مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه نیز در این آئین ۲ تهدید و دغدغه جدی حوزه کتاب را مطرح کرد و گفت: تشخیص کتاب خوب دشوار است زیرا عناوین زیادی از کتاب ها از مولفان بسیاری به چاپ می رسد و منتشر می شود.
روح الله ابوالهادی بیان کرد: معیاری در تشخیص کتاب خوب از سایر کتاب ها برای علاقمندان به مطالعه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: قرار است کتاب اساس و پایه تولید فیلمنامه و کلیپ شود که شایسته نیست ؛ گرچه جامعه گرایش به بهره مندی از فضای مجازی دارد امّا مطالعه کتاب به گونه فیلمنامه و کلیپ که گویای تمام مطالب کتاب نیست، تهدید به شمار می رود.
حاج احمد یوسفی دبیر علمی کمیته انتخاب کتاب سال استان کرمان گوشه ای از بیانیه هیات داوارن را قرائت کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است، کتاب دفتر تاریخ است که نیک و بد را ثبت و قصه این روزهایمان را در گوش زمانه زمزمه می کند، کتاب میراث پیامبران و وارثان امت هایی است تا واژه های مقدسش را تقسیم کند و هرکس به قدر فهمش بیاموزد. کتاب قرص خورشید است و راه های تاریک نرفته را روشن می کند.
سیّد علی میرافضلی پژوهشگر و شاعر فرهیخته رفسنجان و مجتبی احمدی رئیس اداره روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز که از شاعران ملی محسوب می شود چند رباعی در این آیین سرودند.