حجت الاسلام جلالی: رفسنجان نیازمندکمربند شرقی است

حجت الاسلام جلالی در جمع خبرنگاران :رفسنجان نیازمند کمربند شرقی است

به گزارش سازش خبر حجت الاسلام جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران رفسنجان ضمن تبریک روز خبرنگارگفت: خبرنگاران  پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان هستند. وقتی مشکلی توسط رسانه‌ها برجسته می‌شود نیمی از حل آن مشکل یا بحران مرهون خبری است که جامعه خبری به گوش مسؤولان می‌رسانند، گاهی معضلی در آینده تبدیل به یک بحران و مشکل می‌شود که از قبل به وسیله یک خبر هشدار داده می‌شود که این هشداردادن هم زمینه پیشگیری را فراهم می‌کند.

وی در ادامه گفت: نماینده اگرچه حوزه اجرا جزو وظایف قانونی‌اش نیست، اما حضور در حوزه اجرا به‌صورت یک رویه و سنت تعریف شده است و مردم در حوزه اجرا از ما توقع دارند.

وی افزود: متأسفانه حوزه اجرا این‌طور نیست که محدود به یک اداره یا وزارتخانه شود. نماینده با رویه عرفی که تعریف شده باید در همه این حوزه پاسخ مطالبه‌ها را بدهد و در همه وزارتخانه‌ها باید حضور یابد تا بتواند گرهی از مشکلات حوزه انتخابیه یا کشور باز کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه زیرساخت های برق در رفسنجان مشکلات زیادی وجود دارد و در این رابطه مجوز احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در این شهرستان در راستای رفع بخشی از قطعی ها در ۲۳ خرداد ماه امسال صادر شده و قرار است طی ۳ سال آینده این پروژه با اعتبار ۱۰ میلیون یورو احداث شود.

وی با اشاره به طرح صیانت از جمعیت، عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم ازدیاد جمعیت است زیرا در حال حاضر جمعیت کشور به سمت پیر شدن می رود و برای ساماندهی این موضوع، تدابیری با نظر ۲۴ متخصص از جمله متخصصان جمعیت شناسی، اساتید دانشگاه، کارشناسان بهداشت و غیره در کمیسیون های فرهنگی، اقتصادی، بهداشت و دیگر کمیسیون های مجلس شورای اسلامی اندیشیده شده و طرح صیانت از جمعیت به تصویب رسید.

جلالی ادامه داد: در این راستا در حوزه ازدواج پیش بینی شده که پسران و دخترانی که به ترتیب تا سن ۲۵ و ۲۳ سالگی ازدواج می کنند می توانند تسهیلات ازدواج ۲۰۰ میلیون تومان و افراد بالای این سنین تا ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای فرزندآوری و حمایت از مادران و زنان، نیز حمایت هایی در قالب این  طرح پیش بینی شده است، همچنین کارت مادرانه از زمانی که یک زن باردار می شود صادر و این زن می تواند از مزایای طرح در مترو، پارک ها، کتابخانه و … بهره مند و بهای استفاده را به صورت نیم بها پرداخت کند. از دیگر مزایای فرزندآوری برای مادران شاغل این است که تا یک سالگی نوزادشان از سنوات بیمه بهره مند می شوند، علاوه بر این، یارانه ها و حق تأهل ۱۴ برابر و عائله مندی ۳۲ برابر هم اضافه می شود.
 
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ” طرح جوانی جمعیت و صیانت از خانواده ” به تصویب مجلس رسیده و طبق این مصوبه کسی که ۳ فرزند زیر ۲۰ سال داشته باشد به او خانه ای اعطا می شود. این طرح در حال حاضر در شورای نگهبان است و یک ماه پس از تأئید این شورا، قابلیت اعلام و اجرایی شدن دارد که امیدواریم این طرح یک ماه آینده اعلام شود ضمن اینکه منابع مالی آن تأمین شده است.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه از طرفداران و حامیان اصلی طرح صیانت از فضای مجازی هستم، گفت: در مجلس شورای اسلامی چیزی تحت عنوان قانون در فضای مجازی تصویب نشده و دنبال این هستیم که فضای مجازی در ایران مثل سایر کشورهای دیگر چارچوب داشته باشد. همانطوری که فضای مجازی در اکثر کشورها چارچوب دارد متخصصین امر در داخل مجلس هم وظایف و قوانین این حوزه را تدوین کنند البته این طرح هنوز به صورت پیش نویس است و تا رسیدن به قانون راه طولانی باید طی کند.

جلالی با اشاره به اینکه کاربران فضای مجازی باید از مزایای این طرح بهره مند شوند، تصریح کرد: اگر فضای مجازی صیانت شود هیچ پلتفرم و سایتی بسته یا مسدود نخواهد شد و به دنبال مصونیت در فضای مجازی، هستیم نه محدودیت آن و در این طرح خواستار تنوع اینترنت هستیم تا مردم هر اینترنتی اعم از اینترنت کودکان، جوانان، بزرگسالان و … بتوانند بخرند.

وی ادامه داد: در این طرح که ۴۴ ماده دارد به دنبال این هستیم که پلتفرم های خارجی در ایران نماینده داشته باشند تا اگر پلتفرمی دچار مشکل شد بتوان به نماینده آن مراجعه و با پیگیری مشکل را رفع کرد؛ قرار نیست هیچ پلتفرم یا کسب و کاری تعطیل شود، راه درآمدزایی بسیاری از مردم از اینترنت است؛ ضمن آنکه اینترنت جزء و  لازمه زندگی مردم است و نمی توان بدون آن زندگی کرد.

به گفته وی نمایندگان مجلس نامه ای را امضا کرده اند و خواستار افزایش سرعت و پهنای باند شده اند و خواستار ۶G شده اند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در ادامه به مشکلات حوزه انتخابیه خود پرداخت و گفت: در حوزه زیرساخت های برق در رفسنجان مشکلات زیادی وجود دارد و در این رابطه مجوز احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در این شهرستان در راستای رفع بخشی از قطعی ها در ۲۳ خرداد ماه امسال صادر شده و قرار است طی ۳ سال آینده این پروژه با اعتبار ۱۰ میلیون یورو احداث شود.

وی در خصوص مسئله آب با اشاره به اینکه آب خلیج فارس به سرچشمه و صنعت مس رسیده و در حال بهره برداری است عنوان کرد: گرچه این آب به مصرف صنعت می رسد امّا از آنجایی که این آب شرب و با EC هزار است می توان برای شرب هم مصرف شود.

حجت الاسلام جلالی با این صحبت که مردم رفسنجان و انار با مشکل کمبود آب روبرو هستند تصریح کرد: اگر بنا باشد آب در رفسنجان و انار برای زندگی نباشد و صنعت هم  با آب خلیج فارس فعالیت داشته باشد این ناسازگاری و ناهماهنگی است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با ابراز گله‌مندی نسبت به انتقال آب خلیج‌فارس از رفسنجان به کرمان عنوان کرد: ما مخالف بردن آب به دیگر مناطق نیستیم اما زمانی که رفسنجان از بی‌آبی رنج می‌برد باید آب رفسنجان و انار هم تأمین شود، ۲۰۰ لتیر در ثانیه برای انار و ۳۰۰ لیتر در ثانیه برای رفسنجان درخواست دادیم و پیگیری می‌کنم که این آب به حوزه انتخابیه برسد.

جلالی افزود: در خط دو انتقال آب خلیج‌فارس هم رفسنجان دیده شده که امیدواریم بتوانیم از این خط هم بهره‌مند شویم.

وی بیان کرد: در حوزه کشاورزی به‌شدت با مشکل آب مواجه‌ایم. خرده‌مالکان زیادی داریم که اگر باغات کشاورزی به‌صورت تعاونی تجمیع می‌شد مسائل و مشکلات حل می‌شد. جهاد کشاورزی باید ورود کند و با کشاورزان صحبت کند و تعاونی تشکیل دهد. اگر تعاونی برای کشاورزی تشکیل و باغات تجمیع شوند موضوعات ساماندهی آب، اصلاح خاک، اصلاح نژاد و بهره برداری اتفاق می افتد که به نفع کشاورزان و مردم است.

وی ادامه داد: کشورهای آمریکا و ترکیه به ترتیب از هر هکتار ۴.۵ تن و ۳.۵ تن محصول پسته برداشت می کنند در حالی که در رفسنجان که مهد تولید پسته در جهان است از هر هکتار ۴۵۰ کیلوگرم محصول برداشت می شود.

جلالی تصریح کرد: وضعیت کشاورزی در ایران و در رفسنجان باید از حالت مدیریت به صورت سنتی و پراکندگی باغات خارج شود و ایجاد تعاونی می تواند راهکار مناسبی جهت افزایش محصول باشد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: روزانه ۳۰ دستگاه تانکر با ظرفیت ۳۰ هزار لیتر بنزین از داخل شهر و منطقه مسکونی و کنار بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان تردد و به سمت محور رفسنجان – زرند می روند تا سوخت را به استان های خراسان، سیستان و بلوچستان، فارس و دیگر استان های شمالی و جنوبی ارسال کنند که این ماشین های غول پیکر بمب متحرک آتش زا هستند که ممکن است هر لحظه فاجعه ای جبران ناپذیر به جا بگذارند.

جلالی ادامه داد: بودجه اولیه برای دو بانده شدن محور رفسنجان به زرند به میزان ۸ میلیارد تومان و نیز بودجه ابتدایی برای ایجاد کمربندی شرقی به میزان ۴ میلیارد تومان اختصاص یافته امّا این بودجه ناکافی است.

وی در زمینه ریل گذاری و راه آهن منطقه گفت: پروژه ریل راه آهن هم ایجاد خواهد شد که در حال حاضر مطالعات این طرح به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان انجام شده و قرار است از باغین به منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان و ایستگاه مسافربری در رفسنجان و نیز از احمدآباد تا پل بیاض در شهرستان انار وصل شود.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ۳۰۰ معتاد متجاهر در رفسنجان که ۲۰۰ نفر مرد و ۱۰۰ نفر زن هستند گفت: اعتیاد یکی از آسیب های جدی اجتماعی است کمپ اجباری ترک اعتیاد برای خانم ها در مدرسه صادق آباد این شهر تجهیز می شود.

به گفته وی برای معتادانی که به طور جدی ترک کنند شغل ایجاد می کنیم تا هم بتوانند به آغوش خانواده برگردند هم شهر از این معضل پاکسازی شود.

جلالی بیان کرد: برای ساماندهی حوزه هواپیمایی رفسنجان،  ۲ فروند هواپیما با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان از ترکیه خریداری کردیم امّا نیازمند تأمین هزینه آن هستیم تا این دو فروند را به ایران منتقل کنیم.

وی افزود: پرواز رفسنجان به تهران و بالعکس در حال حاضر انجام می شود که اگر این دو فروند هواپیما هم به ناوگان هوایی رفسنجان اضافه شود پروازهای مشهد مقدس، کیش و قشم هم انجام خواهد شد.

وی در ادامه به تصفیه خانه مرکزی رفسنجان هم اشاره و تصریح کرد: این تصفیه خانه تا یک و نیم سال آینده تکمیل خواهد شد و پیشرفت خوبی دارد در حال حاضر هم  اهالی روستاهای شرقی شهرستان از بخشی از این تصفیه خانه با ۳۰ لیتر در ثانیه استفاده می کنند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طی یک سال، احصاء مسائل و مشکلات شهرستان در دستور کار بود و از دفتر به روستاها سرکشی می‌شد و مسائل احصاء و انتقال داده می‌شد و با حضور مسؤولان برای حل و فصل مشکلات روستاها به این مناطق سر زدیم که خیلی تأثیرگذار بود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *