رفسنجان؛ فاقد زیرساخت های مهم بهزیستی

مدیر کل بهزیستی استان کرمان گفت: رفسنجان‌ مستعد مرکز جامع پیشگیری‌ از طلاق، اعتیاد، خشونت و آسیب های اجتماعی با رویکرد علمی است زیرا بسیاری از آسیب ها به عدم‌ مهارت‌ و دانش اجتماعی مردم برمی گردد.

به گزارش سازش خبر رفسنجان عباس صادق زاده شنبه( ۲۷دی) در جلسه شورای اجتماعی شهرستان در محل فرمانداری؛ با بیان اینکه عدم برنامه در حوزه اجتماعی موجب شده آسیب های اجتماعی بروز کند و مسائل اجتماعی به شکل طبیعی رخ می دهند و رشد می کنند؛ افزود: در جایی مسائل اجتماعی‌ ساماندهی می شود که همه ارگان‌ ها احساس تکلیف کرده و با همت و همدلی برای‌ کاهش آسیب های اجتماعی تلاش کنند.

مدیر کل بهزیستی استان کرمان ادامه‌ داد: در استان کرمان با رشد مسائل اجتماعی از جمله کودک آزاری، سالمند آزاری، طلاق، خشونت و … مواجه هستیم که این موارد از دغدغه های رهبری هم هست لذا در کنار پرداختن به مسائل اقتصادی و سیاسی باید به مسائل اجتماعی هم اهمیت داد تا جامعه رو به رشد برود.

وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت های موجود باید نهایت بهره را گرفت؛ اظهار کرد: در رفسنجان ظرفیت خیرین وجود دارد که این افراد پایه اصلی حامی و مداخله کننده در مسائل اجتماعی هستند و در هر موضوعی که ببینند جامعه با مشکل روبرو‌ شده است ورود می کنند و به بهترین‌ نحو خیررسانی و رفع مشکلات را انجام می دهند.

صادق زاده گفت: در جنگ تحمیلی مردم به صحنه آمدند و برجسته ترین‌ نقش را ایفا کردند همینطور بعد از آن‌ در سازندگی کشور، کمک به آسیب دیدگان‌ بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله ورود کردند.

وی بیان کرد: سند جامع‌ و راهبردی مسائل اجتماعی رفسنجان را با هدف ارائه راهکارهای بهتر زندگی کردن در دست تدوین است و از ظرفیت خیرین‌ هم باید کمک گرفت زیرا خیرین‌ رفسنجان‌ از دیرباز در حوزه های مختلف از جمله مدرسه سازی، ساخت مسجد و حسینیه، مسکن سازی و امنیت بسیار منشا خیر‌ بودند و هستند.

صادق زاده به برخی آمارها در حوزه آسیب های اجتماعی رفسنجان هم اشاره و اظهار کرد: ۳ سال متوالی بیشترین کودک آزاری در رفسنجان ثبت شده، ریشه کودک آزاری را باید پیدا کرد و در این‌ زمینه چیزی که موجب کودک آزاری می شود به والدین بر می گردد لذا بستر خانواده را‌ باید سالم‌ سازی کرد تا کودک در محیطی‌ آرامش‌ بخش زندگی کند و رشد یابد و از نظر جسمی و روحی فردی سالم‌ تحویل جامعه شود.

صادق زاده خاطرنشان کرد: ۸٫۲ درصد از آمار سالمندانِ استان کرمان، در رفسنجان زندگی می کنند درحالی که مرکز نگهداری سالمندان در این شهرستان وجود ندارد؛ همچنین ۷٫۱ درصد از بیماران روانی استان کرمان، در رفسنجان هستند که مرکز نگهداری و حمایت از این بیماران هم در رفسنجان وجود ندارد، از کل کودکان بی سرپرست و بد سرپرست استان کرمان، ۱۲٫۶ درصد در شهرستان رفسنجان زندگی می کنند که یک مرکز برای نگهداری آن ها در رفسنجان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه از ۶۷۰ مهدکودک در استان کرمان، ۲٫۴ درصد در رفسنجان دایر است، تصریح کرد: مهدهای کودک به عنوان مراکز آموزشی تلقی می شوند  در آن ها می توان مهارت های آموزشی تأثیر گذار را  برای کودکان ارائه داد که باید این مهدهای کودک بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

صادق زاده افزود: ۲۳ مرکز توانبخشی در استان کرمان خدمات ارائه می دهند که این نوع مرکز در رفسنجان وجود ندارد و مورد نیاز است، با توجه به رشد آسیب های اجتماعی در رفسنجان بهتر است مرکز اورژانس اجتماعی این شهر تقویت شود و در این راستا پیگیری های کشوری در حال انجام است.

وی گفت: رفسنجان‌ مستعد مرکز جامع پیشگیری‌ از طلاق، اعتیاد، خشونت و آسیب های اجتماعی با رویکرد علمی است زیرا بسیاری از آسیب ها به عدم‌ مهارت‌ و دانش اجتماعی مردم برمی گردد و جامعه ما علیرغم  پیشرفت در حوزه های مختلف، در سواد اجتماعی پیشرفتی نکرده است حتی خواص ما در مسائل اجتماعی دارای سواد کم یا اصلاً سواد ندارند، به طوری که این مسأله در جریان کووید ۱۹ برجسته و نمایان شد.

صادق زاده ادامه داد: زوجین با اینکه دارای تحصیلات هستند با همدیگر یا با بچه ها سازگاری ندارند و منجر به بروز آسیب های اجتماعی می شود؛ هر شخصی وظایفی دارد؛ مهارتِ تربیت فرزند و مهارت همبازی بودن‌ با بچه ها برای داشتن  زندگی آرام مهم و ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: با تقویت مهارت آموزی در زمینه های مختلف می توان شرایط  را به سمت مطلوب سوق داد، زمانی که مسئولیتی داریم باید در قبال مردم تلاش اثرگذار داشته باشیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان تاکید کرد: مرکز مهارت آموزی دائم در رفسنجان نیاز است و باید آن را ایجاد کرد؛ در مرکز استان کرمان چنین مرکزی وجود دارد و  نقش تربیت مربی را هم در زمینه حل مسائل هم در زمینه مهارت های کودک پروری دنبال می کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *