حسینی رییس اداره میراث فرهنگی ؛صنایع دستی و گردشگری رفسنجان خبر داد:مرمت ۶ بنای تاریخی در رفسنجان

به گزارش سازش خبر رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۶ اثر و بنای تاریخی شامل تیمچه معین، ۲ برج ، یک مسجد تاریخی، آب انبار تاریخی و تیمچه پرویز در این شهرستان در حال مرمت و بازسازی است.حسن حسینی بیان کرد: اختصاص بودجه جهت مرمت آثار و بناهای تاریخی خیلی وقت…


به گزارش سازش خبر رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۶ اثر و بنای تاریخی شامل تیمچه معین، ۲ برج ، یک مسجد تاریخی، آب انبار تاریخی و تیمچه پرویز در این شهرستان در حال مرمت و بازسازی است.
حسن حسینی بیان کرد: اختصاص بودجه جهت مرمت آثار و بناهای تاریخی خیلی وقت است که از سیاست وزارت میراث فرهنگی خارج است لذا مرمت این آثار با همکاری نهادهای عمومی که مالک بناهای تارخی هستند یا سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام می شود.


وی با اشاره به اینکه مرمت آثار تاریخی تحت نظارت کارشناسان میراث فرهنگی انجام می شوند تصریح کرد: شهرداری رفسنجان طی دو سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی فعالیت های خوبی داشتند و در محله قطب آباد، بناهای بادگیر معین و گذر بنفشه و نیز خیابان ارجمندی را مرمت و بازسازی کرده است.


حسینی اشاره به این داشت که اخیراً ۶ بنای تاریخی در شهرستان رفسنجان در دست اقدام است بیان کرد: مرمت تیمچه معین در اختیار شهرداری قرار گرفته است که در محدوده بازار تاریخی رفسنجان قرار دارد، با بودجه شهرداری این کار شروع شد و ما هم در بحث مرمت اضطراری و هم در تهیه طرح این بنا نظارت داریم.


وی افزود: همچنین در همین راستا مرمت آثار تاریخی با همت نهادهای عمومی و بخش خصوصی در روستای داوران هم ۳ بنای تاریخی شامل ۲ برج و یک مسجد تاریخی در حال تعمیر است.


حسینی مرمت آب انبار تاریخی در روستای همت آباد با همت دهیاری و شواری اسلامی در دست اقدام است گفت: تیمچه پرویز جنب مسجد جامع رفسنجان هم که جزو آثار ملی به ثبت رسیده است در حال مرمت است و قرار است بخشی از این تیمچه در اختیار موسسه خیریه سیدالشهدا هم در جهت امور خیرخواهانه واگذار شود.


وی تصریح کرد: بزرگترین مشکل در بحث مرمت بناهای تاریخی مالکیت ابنیه ها است که اکثرا مالکیت شخصی هستند؛ ۳۰۰ اثر تاریخی در رفسنجان شناسایی شدند که اکثراً مالکیت شخصی دارند، بخشی هم وقفی هستند و ۳ بنای تاریخی کاروانسرای کبوترخان، کاروانسرای کشکوئیه و عمارت کلاه فرنگی در سعادت آباد هم دولتی هستند.
حسینی خاطرنشان کرد: بناها بیشتر شخصی هستند و مراجعه کننده زیادی برای سرمایه گذاری در حوزه مرمت آثار تاریخی داریم امّا متأسفانه نمی توانند با مالکین به توافق برسند.
وی ادامه داد: اگر بحث مالکیت ها نبود ظرف چند سال اخیر بیش از ۵۰ اثر در رفسنجان تعمیر می شد و به بهره برداری می رسید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *