اولین رتبه کاهش جمعیت کیفری زندان ها در بین شهرستان های استان ( بم، جیرفت، کهنوج و … ) مربوط به رفسنجان باشد.
به گزارش سازش خبر حجت الاسلام مهدی پور محمدی رئیس دادگستری رفسنجان در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای قبل و بعد انقلاب، مدافع حرم، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید دکتر بهشتی بیان کرد: دکتر بهشتی به همراه ۷۲ نفر از یاران با وفای امام در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ به دست منافقان به شهادت رسید.
رئیس دادگستری رفسنجان با بیان اینکه شهید بهشتی رکن اساسی در تدوین قانون اساسی بود؛ تصریح کرد: شهید بهشتی انسانی وارسته و روحانی مجتهد و مسلط به زبان های مختلف بود؛ سعه صدر و استعداد فوق العاده داشت و به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی امثال بهشتی همیشه جلوتر از زمان حرکت می کنند.
وی افزود: تعدادی در قوه قضائیه شهید شدند؛۱۷ هزار شهید ترور از جمله شهید بهشتی در کشور وجود دارد؛ شهید بهشتی معتقد به کار تشکیلاتی بالا بود و نتیجه آن هم این شد که شخصیت استثنایی بعد از امام را رقم زد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ، اولویت بلند مدت و اقتصاد، اولویت کوتاه مدت ایران است؛ گفت: ایران یک درصد از جمعیت دنیا و ۷ درصد از منابع ( انرژِی، نفت، گاز و معادن ) دنیا را داراست؛ ۳۶ میلیون نفر جمعیت ایران جوانان ۱۵ تا ۴۰ ساله را تشکیل می دهند، مجلس باید برای بحث فرزندآوری تدابیری بیندیشد تا در آینده، کشور دچار مشکلات نشود.
وی با اشاره به اینکه ایران در بحث کشاورزی بسیار حاصلخیز و از نظر اقتصادی در کریدور شرق و غرب قرار دارد؛ افزود: ایران علاوه بر داشتن این پتانسیل ها نیروی انسانی شاداب و رتبه اول دنیا در منابع کشف نشده و دست نخورده را دارد لذا باید مدیریت قوی برای رفع مشکلات و پویایی بخش های مختلف از جمله اقتصاد داشته باشیم.
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به اینکه رئیس جدید قوه قضائیه بیش از یک سال سکاندار حوزه قضایی کشور شده است؛ ادامه داد: وی اولین مقام ریاست قضایی است که از نزدیک با مشکلات بخش های خصوصی از جمله ( هپکو، خودروسازی و… ) ورود کرده و در سال جهش تولید برای حمایت از مردم و تولید کنندگان گام های اساسی برداشته است.
وی ادامه داد: در کشور ما با ۶۰ درصد تعطیلی کارخانه ها مواجه بودیم و ۴۰ درصد باقیمانده کارخانه ها نیز با ظرفیت ۵۰ درصد مشغول به فعالیت بودند لذا حجت الاسلام رئیسی از نزدیک با بازدیدهایی که از این بخش ها داشت در راستای رفع مشکلات و موانع سد راه تولید توانست بیشتر کارخانه ها را از تعطیلی و نیمه تعطیلی بیرون آورد.
رئیس دادگستری رفسنجان خاطرنشان کرد: با تدابیر ارزنده ریاست قوه قضائیه در طول این مدت بیش از ۵۰۰ کارخانه و بنگاه های کوچک و بزرگ اقتصادی در کشور از حالت تعطیلی درآمده که یکی از آن ها کارخانه اروند چرخ ( تولید رینگ ماشین ) در رفسنجان با ۲۵۰ نیرو بود که بنا به دلایلی از جمله بدهی بانکی رو به تعطیلی می رفت و با ورود قوه قضائیه این مشکلات حل و کارخانه به فعالیت خود ادامه داد.
وی یکی دیگر از برنامه های قوه قضائیه را مبارزه بی امان با مفاسد اقتصادی برشمرد و با اشاره به وجود ۱۳ هزار قاضی در کشور افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب رهبری تأکید بر ۲ رکن اساسی عدالت و مبارزه با فساد دارند لذا قوه قضائیه هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد نمی شناسد و مبارزه با فساد را از درون خود آغاز کرد و تا کنون ۱۲۶ نفر از قضات ( مفسدان اقتصادی ) کشور از کار تعدیل شدند.
این مقام قضایی گفت: مبارزه با فساد اگر نباشد در اجرای عدالت و اقتصاد موفق نخواهیم بود لذا در دوره حاضر مبارزه با فساد نسبت به دوره های قبل شتاب بیشتری گرفته و قضیه دستگیری طبری (معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه ) هم نشان داد که هیچ کس در خط قرمز نیست.
حجت الاسلام پورمحمدی با بیان اینکه ۵ چیز شامل علم، قدرت، جوانی، ثروت و شراب مستی می آورد؛ اظهار داشت: برخی از کسانی که به ثروت یا علم و قدرتی می رسند امکان ایجاد فساد در آن ها وجود دارد برای همین است که قوه قضائیه مبارزه با فساد را از درون خود که عالم هستند، به قدرت و ثروت رسیده اند شروع کرد.
وی اضافه کرد: ریاست جدید قوه قضائیه دستورالعمل هایی از جمله حفظ کرامت انسانی، تشکیل مجتمع های تشخیص وِیژه رسیدگی به جرائم اقتصادی، دستورالعمل سامانه ای در اجرای احکام مدنی، رسیدگی به پرونده های معوق و دیدار و ارتباط مردمی را در قوه قضائیه ایجاد و به حوزه قضایی سراسر کشور ابلاغ کرد.
وی به بخشی از فعالیت های حوزه قضایی شهرستان اشاره کرد و گفت: کل پرونده هایی که به حوزه قضایی شهرستان یعنی دادگاه، دادسرا و شوراهای حل اختلاف وارد شده است در سال ۹۶ بیش از ۴۱ هزار پرونده بوده است این رقم در سال ۹۷ بالغ بر ۳۳ هزار پرونده و در سال ۹۸ هم بالغ بر ۵۰ هزار پرونده بوده است.
این مقام قضایی بیان کرد: در سال گذشته به تعداد ۵۲ هزار و ۲۰۰ پرونده وارد شده و معوقه رسیدگی و مختومه اعلام شد.
وی دلیل افزایش پرونده ها به محاکم قضایی شهرستان را در سال گذشته مطالبات بانکی از مردم و سرقت ها دانست و تصریح کرد: بحران کرونا باعث از دست رفتن شغل ها شد و بسیاری به بانک ها به دلیل نداشتن درآمد بدهکار شدند همچنین فقدان درآمد برای خانواده ای باعث سرقت می شد اگر در مغازه ای کوچکترین سرقتی انجام می شد منجر به تشکیل پرونده می شد و تعداد اینگونه پرونده ها هم زیاد هستند.
رئیس دادگستری رفسنجان خاطرنشان کرد: علیرغم افزایش پرونده ها، رسیدگی بیشتر شد و آمار ورود به زندان کاهش یافت؛ با توجه به اینکه یکی از رسالت های قوه قضائیه کاهش جمعیت کیفری زندان ها است که ما نیز در رفسنجان از ظرفیت های پذیرش اعصار، مهلت دادن، صلح و سازش و … استفاده کردیم و باعث شد اولین رتبه کاهش جمعیت کیفری زندان ها در بین شهرستان های استان ( بم، جیرفت، کهنوج و … ) مربوط به رفسنجان باشد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث محکومین زندانی شامل چک، مهریه و … نیز پائین ترین آمار در زندان را داریم و این امر هم با وارد شدن خیرین و ستاد دیه تحقق یافته است.