سعد محمدی: صادرات مس در سال ۹۸ حدود ۲٫۵ برابر نسبت به سال ۹۷ افزایش داشتیم که امسال سال جهش تولید را داریم امیدواریم ارتقاء د ر این بخش را شاهد باشیم
به گزارش سازش خبر هشتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، فراوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و نیز ششمین نمایشگاه بینالمللی ماشین آلات معدنی و راهسازی در محل نمایشگاههای بین المللی جنوب شرق کشور گشایش یافت.
در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای ماشین آلات معدنی، اکتشاف، استخراج، فرآوری و صادرات به نمایش گذاشته شده است.
استان کرمان از لحاظ حجم معادن رتبه برتر کشور را دارد.
امیر حسین سعیدی مدیر شرکت نمایشگاه بین المللی جنوب شرق کشور در آغاز مراسم اظهار داشت : برگزاری این نمایشگاه باعث توسعه اقتصادی استان کرمان می باشد زیرا استان کرمان باوجود معادنی مانند مس در سرچشمه رفسنجان وشهربابک، سنگ آهن در سیرجان و زرند و ماده معدنی تیتانیوم در جنوب استان است.
وی افزود: استان کرمان از لحاظ حجم معادن رتبه برتر کشور را دارد و همین امر باعث می شودکه تا هرساله این نمایشگاه را برگزار شود.
اردشیر سعد محمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار داشت : شرکت مس در سال ۹۸ در مسیری مناسب قرار گرفته است و رتبه اول در رشد فروش کشور را کسب کرده است و در رشد سوددهی نخستین شرکت در کشور است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۷۰ میلیون یورو به اضافه ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه جدید در دست اجرا داریم، دراستان کرمان ظرفیت تولید کاتد به۴۰۰ هزار تن رسیده است که ۲۸۰ هزار تن در مس سرچشمه و ۱۲۰ هزار تن هم در ۲ هفته پیش با افتتاح های رسیاست جمهوری به ظرفیت کاتد اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه نیازمند توسعه متوازن در معدن و تولید کنستانتره هستیم افزود: در معدن دره آلو تا پایان امسال کارخانه ۱۵۰ هزار تنی و در دره زار هم کارخانه ۱۲۰ هزار تنی کنسانتره را ایجاد می کنیم ضمن اینکه در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ فاز ۲ میدوک در شهربابک با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن و ۲۰۰ هزار تنی کنستانتره جدید در سرچشمه و نیز طرح مکانیزاسیون در سرچشمه در دست اجرا است.
سعد محمدی تصریح کرد: باید تناژ استخراجی را تا ۲ برابر افزایش دهیم در حال حاضر میزان استخراج ماده معدنی در کشور ۵۳ میلیون تن است که باید به بیش از ۱۰۰ میلیون تن ارتقاء دهیم در حال حاضر یک هشتم تولید کل معادن کشور در اختیار مس است که یک شرکت قدیمی و فنی توسط پرسنل خدومش در حال رشد است امروز امیدواریم صادرات را گسترش دهیم که با توجه به کیفیت تولید منحصر به فرد مس که در دنیا به ۵ نوع معروف است مس با عیار ۹۹٫۹۹ را تولید می کند.
وی خاطرنشان کرد: صادرات مس در سال ۹۸ حدود ۲٫۵ برابر نسبت به سال ۹۷ افزایش داشتیم که امسال سال جهش تولید را داریم امیدواریم ارتقاء د ر این بخش را شاهد باشیم و از تولید ۱۱۷ هزار تن سال گذشته به بالغ بر ۱۵۰ تن برسد؛ امسال پنج معدن جدید در استان کرمان باز می کنیم که مطالبه ای است و قطعا انجام می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در تولید کنستانتره مس کارخانه ه های بسیاری راه اندازی کردیم و امیدواریم در مسیری قرار گیریم که تکنولوژی ثبت طرح تولید کنستانتره را به نام شرکت مس ایران ثبت کنیم که آمادگی اجرا، طراحی و تولید تجهیزات کارخانه کنسانتره با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن را داریم.
وی افزود: اگر بتوانیم تجهیزات ایجاد کارخانه را فراهم کنیم بومی سازی معنای گسترده تری پیدا می کند امّا تا فراهم شدن شرایط ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت مس را در دستور جدی کار قرار دادیم.
سعد محمدی ادامه داد: اولویت اول، دوم و سوم ما سرمایه گذاری در داخل کشور است و اگر بتوانیم در استان کرمان شرایط تولید را بیش از گذشته فراهم کنیم نمایشگاه دائمی مس را در رفسنجان ایجاد خواهیم کرد که امکان ساخت قطعات بیش از گذشته برای قطعه سازان فراهم باشد.
وی خاطرنشان کرد: طی ۳ ماه گذشته فروش بی نظیری در تاریخ داشتیم و در بخش تولید از سال گذشته فزونی گرفتیم و امیدواریم امسال رکوردهای جدیدی برجای بگذاریم؛ امسال ۵۰۰ نیروی جدید استخدام کردیم و ۱۰۰ نفر دیگر را در شهریور با آزمون جذب می کنیم و تمامی نخبه های استان را در رشته های مورد نیاز خود به کار می گیریم و آنان را پرورش و آموزش می دهیم که در سال های آینده مدیرانی با توانایی بالا در مس باشند.
سعد محمدی افزود: در بخش مسئولیت های اجتماعی در سال گذشته ۷۰ زمین چمن در روستاهای استان کرمان احداث کردیم ، ۱۳ اردوی جهادی پنج روزه با ۲۵ پزشک متخصص در روستاها درمان رایگان ارائه کردند؛ اردوهای جهادی امسال به ۲۰ عدد می رسد و سعی کردیم تلاش خود را برای مسئولیت اجتماعی تا حد امکان انجام دهیم ورزشگاه ۳۰ هزار نفری کرمان امسال افتتاح می شود که یکی از مدر ترین ورزشگاه ها خواهد بود و ورزشگاه ۱۵ هزار نفری رفسنجان و ۱۵ هزار نفری در شهربابک موجب می شود که تورنمنت بین المللی در استان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه پارسال ۷۰ هزار متر و امسال ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام می شود که ذخایر بیش از ۷۰ سال آینده را تامین می کند اظهار داشت: ۵ معدن جدید که موجب رونق اقتصادی در مناطق مختلف استان کرمان می شود امسال اکتشاف خواهد شد و چند دستگاه جدید حفاری، ۴۰ دستگاه جدید تراک، که ناوگان تجهیزات در معادن را ارتقاء می دهند و از نظر فنی با طرح مکانیزاسیون کیفیت کار خود را در ایمنی و فنی بهبود می بخشند را خریداری می کنیم
سعد محمدی ادامه داد: شرایط ما به گونه ای است که در بازار بورس در سال ۹۷ ارزش مس ۳۰ هزار میلیارد تومان بود سال گذشته به ۷۲ هزار میلیارد تومان و امروز به ۲۳۰ هزار میلیارد تومان ارتقا یافته که بیانگر رفتار مس در انظار اقتصادی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: فاصله مس با فولاد مبارکه که ۴۵ درصد بوده است به ۱۶ درصد رسیده است که شرکت مس ظرفیت معدنی و حرفه ای جایگاه نخست کشور را می تواند داشته باشد.
وی ادامه داد: در ورزش نیز امیدواریم ۲ تیم نخست لیگ یک مس رفسنجان و کرمان لیگ برتری شوند در هندلبال و تیر و کمان قهرمان کشور شدیم و تلاش داریم در تمامی زمینه ها توسعه متوازن در سیستم شکل گیرد که خدمتی به مردم کنیم و در اقتصاد استان و کشور نقش بیافرینیم.
سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: برگشت بهره مالکانه به استان، رفع الزام شرکت های معدنی به قیمت های دستوری و برداشت نظام spx می تواند فصل جدیدی از توسعه در صنایع معدنی استان باشد
سید مهدی طبیب زاده به نقش بخش خصوصی در معدن افزود: وقتی معدن در استان وجود دارد براتی آن هم باید برای استان باشد؛ معدن مجموعه تجدید ناپذیرفتنی ممکن است روزی ماده معدنی تمام شود و لذا باید جایگزینی برای معدن وجود داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: متاسفانه دخالت دولت در امور معادن باعث شد این امر محقق نشود نمونه آن می توان به تعیین دستوری قیمت سنگ آهن اشاره کرد که بخش معدن سوبسیدی به تولید فولاد ندهد که این سوبسید نقشی در قیمت تمام شده مصرف کننده ندارد.
طبیب زاده با اشاره به اینکه هر تن شمش فولاد خوزستان با ۲۷۳ هزار تومان تامین می شود به خاطر سنگ آهنی که در کرمان وجود دارد لذا اگر این ظریف در استان کرمان باشد می تواند سالانه ۱۸۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد ادامه داد: تقاضا داریم این منابع برگردد یا سیستم عرضه و تقاضا حاکم باشد تا شرکت های فولادی بتوانند قیمت های تمام شده خود را به لحاظ افزایش بهره وری کاهش دهند .
وی تقاضای برگشت بهره مالکانه به معادن استان کرمان را داشت و گفت: این بهره که از استان خارج می شود برگردد و صرف توسعه زیربنا و بخش های دیگر شود.
طبیب زاده به موضوع spx ( ارتباط بین تقاضا و عرضه)اشاره کرد و گفت: پروژه های بزرگی در بخش صنایع معدنی در استان در حال اجرا است که اگر spx در استان کرمان برداشته شود می تواند فصل جدیدی از توسعه فعالیت های بخش خصوصی در صنایع تبدیلی باشد
.
وی خاطرنشان کرد : صنعت مس د استان کرمان همچنان پیشتاز است و توانسته رشد ۱۵۲ درصدی را به تولید خود اضافه کند.