۶۵ درصد برق شهرستان رفسنجان توسط چاه موتورهای کشاورزی مصرف می شود

۶۵ درصد برق شهرستان رفسنجان توسط چاه موتورهای کشاورزی مصرف می شود

  به گزار ش سازش خبر حجت الاسلام اصغر عسکری در جلسه هم اندیشی پیک مصرف آب و برق شهرستان رفسنجان بیان کرد: اگر برنامه ریزی در مدیریت مصرف آب و برق نداشته باشیم دچار مشکل می شویم؛ یکی از کارهای مهم این است که فرهنگسازی کنیم، از بایدها و نبایدها استفاده و تذکر داده شود که مصرف بالا باعث بی برقی و بی آبی در آینده خواهد شد.

امام جمعه رفسنجان افزود: برای عده ای هشدارهای اخلاقی موثر است، با توجه به اینکه فیش های کاغذی حذف و پیامکی شده است در همان پیامک هایی که بهای برق یا آب برای مصرف کننده صادر می شود پیام هایی جهت کم مصرف کردن ارسال شود و زیاده روی در مصرف انرژی را حرام عنوان کنید.

وی تصریح کرد: در جامعه باب شده که می گویند آب و برق باید مجانی باشد در حالی که آبی که از زمین کشیده و تصفیه می شود و تا منزل لوله کشی می شود بهای آب یا برق در قبوض، هزینه استحصال و انتقال هم نمی شود.

حجت الاسلام عسکری با اشاره به اینکه بیشترین مصرف را در ادارت داریم گفت: یکی از موارد مصرف عمده آب و برق در ادارات است و برخی کارمندان موقع تعطیل شدن کولر یا لامپ را روشن می گذارند و یا اینکه لامپ ها در معابر روزها هم روشن است، لذا به گونه ای تمهیداتی داشته باشند که مصرف را کاهش دهد مسائل شرعی را باید خودمان ملتزم باشیم سپس به دیگران هشدار دهیم.

وی با بیان توصیه هایی خاطرنشان کرد: نباید چندین ساعت آب تصفیه شده پای درختان فضای سبز ادارت برود حداقل کم برود، به جای کولر آبی که آب آشامیدنی مصرف می کند باید کارشناسی شود و از صنعت کمک گرفت زیرا اکثر الکتروموتورهای کولرهای آبی مصرف آب و برقشان زیاد است با توجه به اینکه صنعت کاری کرده است که مصرف برق لباسشویی و یخچال پایین آمده در اینجا هم از صنعت کمک بگیریم که الکتروموتوری طراحی کند که برق کمتری استفاده کند.

امام جمعه رفسنجان بیشترین مصرف برق را در موتورهای آبی برشمرد و افزود: از صنعت راهکاری برای کاهش این انرژی کمک بگیریم نه اینکه هر سال ۲۰ درصد تولید برق را افزایش دهیم و نیروگاه هایی ایجاد کنیم لذا از انسان های مبتکر بخواهیم الکتروموتورهایی طراحی کنند که مصرف برق کمتر شود.

وی بیان کرد: با صرفه جویی ۲۰ درصد درمصرف آب می توان به بحران کم آبی کمک کرد.

حجت الاسلام عسکری خاطرنشان کرد: برای کاهش مصرف آب در چاه های کشاورزی هم از انرژی خورشیدی و انرژی بادی برای اصلاح موتور پمپ های چاه های کشاورزی استفاده شود.

خانواده ها مصرف آب روزانه را ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر کاهش دهند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان هم در این نشست گفت: ۱۲۰ هزار مشترک در کل شهرستان رفسنجان ( ۶ شهر و بیش از ۲۲۰ روستا ) داریم و برای این مشترکین ۱۵۰۰ کیلومتر شبکه آب توزیع شده است.

حسین چرخ انداز بیان کرد: در کل شهرستان و روستاها ۵۰ حلقه چاه داریم نه قنات و نه سرچشمه ای داریم و از سفره های آب زیرزمینی با این چاه ها آب را برداشت و پس از تصفیه به دست مردم می رسانیم.

وی افزود: در سال گذشته علاوه بر راه اندازی سیستم تله متری، ۹۰ کیلومتر بازسازی شبکه هم داشتیم تا بتوانیم با مدیریت صحیح از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.

چرخ انداز ادامه داد: امسال برای گذر از بحران آب، حفر ۴ حلقه چاه در دستور کار است که ۲ حلقه حفر شده و ۲ مورد دیگر هم حفرخواهند شد و این ۴ حلقه چاه به مدار بهره برداری خواهند رسید تا مشکل آب شهر و روستاهای اطراف شهر حل شود.

وی به اجرای طرح مخزن ۱۵ هزار متر مکعبی در شهرستان رفسنجان از سال گذشته اشاره کرد و گفت:  تا پایان شهریور امسال به بهره برداری خواهد رسید و تا کنون ۸۰ درصد طرح اجرا شده است ضمن اینکه طرح جامع سیستم هوشمند را در شهرستان اجرا کردیم و تا پایان خرداد امسال بهره برداری می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان تصریح کرد: کلیه پارامترهای الکتریکی، هیدرولیکی و کیفی در سیستم جامع هوشمند در جهت جلوگیری از هدر رفت آب، کنترل و مدیریت شبکه موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در اوج پیک تابستان سال گذشته در رفسنجان ۷۲۵ لیتر در ثانیه معادل روزانه ۷۵ هزار متر مکعب مصرف آب داشتیم؛  اظهار کرد: گرمای سال قبل دو درجه نسبت به سال های گذشته گرم تر و  بی سابقه بود که ۷۲۵ لیتر در ثانیه مصرف آب را داشتیم؛ با توجه به اینکه از کل چاه های شهرستان ۵۸۰ لیتر در ثانیه تولید آب داشتیم و مصرف بیش از تولید بود.

چرخ انداز افزود: نیاز به همکاری مردم داریم، انشعابات غیرمجازی که در سطح شهرستان داریم از معضلات مجموعه آبی است که با جمع آوری این انشعابات غیرمجاز کمک بسیار  بزرگی به رفع کم آبی خواهد شد؛ اگر خانواده ها ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر روزانه مصرف خود را کاهش بدهند موثر است.

وی به مصرف های مختلف آب اشاره کرد و افزود: برای تمیز کردن خانه و شستشوی ماشین و درب حیاط، باید مصرف را کاهش دهند؛ همچنین کولرهای آبی که هر کولر شبانه روز ۶۰۰ لیتر مصرف آب دارد اگر کولر سایه بان داشته باشد در جلوگیری از هدر رفت آب اهمیت دارد.

۶۵ درصد برق شهرستان رفسنجان توسط چاه موتورهای کشاورزی مصرف می شود

مدیر اداره برق منطقه نوق شهرستان رفسنجان هم در این جلسه اظهار داشت: بیش از دو سوم مصرف برق شهرستان رفسنجان معادل ۶۵ درصد مصرف برق برای چاه های کشاورزی این شهرستان است و باید تمرکز پیک کاهش مصرف بر روی اشتراک های چاه های کشاورزی باشد.

مجید عرب بیان کرد: در رفسنجان از ۱۰۰ هزار انشعاب، ۸۱ درصد اشتراک ها و انشعاب های برق در رفسنجان خانگی هستند و کمتر از ۲ درصد انشعابات در امور کشاورزی این شهرستان است در حالی که ۶۵ درصد از برق را استفاده می کنند.

وی با اشاره به سیاست های تشویقی شرکت توانیر در سال گذشته برای مشترکینی که برق را در بخش های خانگی، کشاورزی و صنعتی را کم مصرف کنند؛ خاطرنشان کرد: در دی ماه سال قبل در بخش کشاورزی در رفسنجان تشویقی ها مجموع ۵۱۱ میلیون تومان داشتیم.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *