آزمایشگاه مرجع تشخیص ملکولی برای تشخیص کرونا، HIV، هپاتیت و آنفلوآنزا با اعتبار صرف شده ۱۴ میلیارد ریال در مرکز شماره یک شهری بهداشت رفسنجان به بهره برداری رسید.
به گزارش سازش خبر دکتر علی اسماعیلی ندیمی در مراسم افتتاح این آزمایشگاه گفت: آزمایشگاه مرجع تشخیص ملکولی با همت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، شهرداری و شورای اسلامی شهر تأمین اعتبار، تجهیز و راه اندازی شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: روند انعقاد تفاهم نامه بین این سه نهاد و فعالیت ها جهت راه اندازی این آزمایشگاه از حدود یک هفته قبل از نوروز امسال شروع شد؛ بعد از تجهیز نیاز بود آزمایشگاه در مرحله تست شدن قرار بگیرد و این تست باید توسط مرجع پاستور ایران مورد تأیید قرار می گرفت سپس کار خود را آغاز کند که خوشبختانه این تست مورد تأیید واقع و به شبکه آزمایشگاه های کشوری ملحق شد.
وی افزود: این آزمایشگاه فعلاً به منظور تشخیص بیماری کووید ۱۹ و تست های تخصصی این بیماری فعالیت می کند بعدها از آن در تشخیص بیماری های دیگر از قبیل hiv، هپاتیت B ، هپاتیت C و آنفلوآنزا استفاده خواهد شد.
دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه تاکنون نمونه هایی از بیماران مشکوک به بیماری کرونا را مجبور بودیم به استان کرمان بفرستیم؛ اظهار کرد: تا راه اندازی آزمایشگاه تشخیص بیماری کرونا در کرمان، اوایل شیوع کرونا در کشور مجبور بودیم نمونه ها را به تهران ارسال کنیم که چند روز طول می کشید تا جواب تست بیاید و این امر تصمیم گیری را در موارد مشکوک و مبتلا سخت تر می کرد.
وی بیان کرد: وقتی ویروسی در جهان ظاهر می شود قرار نیست حذف شود مگر اینکه با شرایط خاص بهداشتی ریشه کن شود؛ مانند قدیم که بیماری هایی مثل وبا، سل، عریان و سرخچه با کمک عوامل بهداشت ریشه کن شد، امیدواریم ویروس کرونا هم هرچه زودتر ریشه کن شود و مردم به زندگی عادی برگردند.
رئیس شورای اسلامی شهر رفسنجان هم در این رابطه گفت: برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا همه اقشار به ویژه کادر درمان، کادر آزمایشگاهی و کسانی که در خط مقدم جبهه کرونا قرار دارند را درگیر کرده است که جای تقدیر و تشکر دراد؛ این بحران در جهان، کشور و استان و شهرستان باعث نگرانی همه شده است.
حجت الاسلام علی هاشمیان بیان کرد: ما به عنوان سرباز در یک مسیر وظیفه داریم جهت تأمین سلامت مردم و جامعه تلاش کنیم و در این بحران مرجع ما دانشگاه علوم پزشکی است و بقیه ارگان ها آن چیزی که باید انجام شود تا بر بیماری کرونا غلبه کنیم باید به کمک دانشگاه علوم پزشکی بیایند.
وی تصریح کرد: شهرداری رفسنجان در این راستا فعّالانه عمل کرد و در ابتدای شیوع بیماری بسته های بهداشتی درب منازل و خانه ها توزیع کرد و ضدعفونی پارک ها، معابر و خودپردازها را انجام داد تا امکان انتقال آلودگی کاهش یابد.
هاشمیان خاطرنشان کرد: وجود آزمایشگاه تشخیص بیماری کرونا در رفسنجان الزامی بود زیرا جمعیت دو شهرستان رفسنجان و انار بالغ بر ۳۴۰ هزار نفر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی است و نمونه های موارد مشکوک به کرمان ارسال می شد و جواب آن دیر می آمد لذا برای تشخیص بیماری یک صدم ثانیه هم طلا است.
وی ادامه داد: این آزمایشگاه زیرساخت مهمی در بحث کرونا است و آماده سازی آن توسط دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، شهرداری و شورای اسلامی شهر با اعتبار بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال انجام و راه اندازی شد.
هاشمیان خاطرنشان کرد: امیدواریم همشهریان ما فارغ از فعالیت هایی که در این عرصه انجام می شود تا این بیماری کنترل شود؛ با همدلی و همراهی ضمن رعایت نکات بهداشتی در خانه بمانند و جلوی شیوع این ویروس را بگیرند و شهر پاکسازی شود