دکتر جمالی زاده؛ ۹۵۰۰ نفر در رفسنجان مبتلا به بیماری دیابت هستند.

در شهرستان‌های رفسنجان و انار از ۹۶ هزار و ۷۰۰ نفر از نظر بیماری قند و دیابت بررسی شدند که در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به دیابت بودند.

به گزارش سازش خبر احمد جمالی‌زاده در نشست خبری به مناسبت هفته دیابت و اشاره به شعار امسال هفته دیابت از خانواده خود حفاظت کنید اظهار داشت: دیابت بیماری خاموشی است که اثرات آن عمده دستگاه‌های بدن را درگیر می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان بیماری‌های قلب عروقی و مغزی، مشکلات بینایی، زخم اندام‌ها، نارسایی کلیه و… را از عوارض دیابت دانست و ادامه داد: در جهان بیش از ۴۲۵ میلیون نفر از افراد سنین ۲۰ تا ۷۹ سال مبتلا به دیابت هستند که رسیدن این رقم تا پایان سال به ۵۰۰ میلیون نفر پیش‌بینی می‌شود.

وی عنوان کرد: ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در کشورمان مبتلا به دیابت هستند که حداقل ۲۵ درصد آن‌ها از بیماری خود اطلاع ندارند و ۴۰ درصد دیابتی‌ها در کشور تحت مراقبت کامل هستند و بیش از نیمی از دیابتی‌ها به‌طور صحیح قند خود را کنترل نمی‌کنند.

جمالی‌زاده خاطرنشان کرد: در مرکز کهورت رفسنجان جمعیت ۱۰ هزار نفری افراد ۳۵ تا ۷۰ سال مورد مطالعه قرار گرفتند که ۱۹٫۴ درصد دیابت داشتند و از بیماری خود اطلاع داشتند و ۱۱ درصد جمعیتی بودند که در مرز دیابت بودند.

وی با اشاره به این مطلب که کلیه افراد بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشتی درمانی دارای پرونده سلامت الکترونیک هستند، افزود: ۱۶۰ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ در شهرستان‌های رفسنجان و انار هستند که ۹۶ هزار و ۷۰۰ نفر از نظر بیماری قند و دیابت بررسی شدند که در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به دیابت بودند.

جمالی‌زاده از فعالیت کلینیک دیابت در بیمارستان علی‌بن ابیطالب (ع) یاد کرد که بیش از ۶ هزار و ۲۵۰ نفر در آن پرونده فعال دارند و توسط پزشکان متخصص خدمات می‌گیرند، اضافه کرد: تیم سیار کنترل دیابت توسط اتوبوس دیابت در جاهای مختلف مستقر می‌شود و قند افراد را چک می‌کند، از دو هزار و ۹۰۰ مراجعه‌کننده ۳۷ نفر شناسایی شدند که مبتلا به دیابت هستند.

وی در خصوص کنترل مطلوب دیابت در رفسنجان ابراز داشت: بیش از ۶۰ درصد بیماران دیابتی کنترل‌شان مطلوب نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در ادامه مهم‌ترین علت مرگ و میر در جمعیت رفسنجان را بیماری‌ها قلبی عروقی اعم از سکته‌های قلبی و مغزی دانست و گفت: از علایم اصلی این بیماری‌ها دیابت است.

وی پیشگیری در دیابت را امری مهم دانست و تغذیه مناسب، تحرک و فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل را برای پیشگیری از دیابت دارای اهمیت خواند و ادامه داد: برخی عوارض دیابت غیرقابل اجتناب است و زمینه ارثی هم درصدی در دیابت اثرگذار است که از بدو تولد بایستی مراقبت و پیشگیری شروع شود.

جمالی‌زاده مصرف به اندازه از تمام گروه‌های غذایی و فعالیت مستمر بدنی را از عواملی دانست که می‌تواند در کاهش دیابت تأثیر داشته باشد و متذکر شد: دیابت سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *