۲۹ هزار تن محصول پسته در رفسنجان برداشت خواهد شد

۲۹ هزار تن محصول پسته که شهریور امسال برداشت خواهد شد و نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر افزایش یافته است؛ سال گذشته حدود ۳ هزار تن پسته از باهات پسته رفسنجان برداشت شد

  به گزارش سازش خبر حسین رضایی در نشست خبری با اشاره به وجود ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته و ۳۶ هزار بهره بردار در این شهرستان بیان کرد: امسال سال خوبی در زمینه برداشت محصول پسته خواهیم داشت زیرا دمای هوای فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درجه خنک تر بود و این برای پسته موثر است.

وی با اشاره به طوفان و بارندگی ۳۶ میلیمتری فروردین امسال در رفسنجان افزود: گرچه خسارت هایی داشتیم اما کم بوده و با توجه به اینکه امسال ۲ هفته درختان پسته دیرتر از پارسال سبز شدند و همین امر موجب شد که خسارت ها کاهش یابد؛ پیش بینی شده بود ۳۵ هزار تن پسته از باغات رفسنجان برداشت شود اما تغییرات دمایی، طوفان و عوامل بارندگی  در اوایل سال جاری باعث شد محصول امسال کاهش یابد و  به ۲۹ هزار تن برسد که در شهریور ماه برداشت خواهد شد.

رضایی خاطرنشان کرد: ۶ هزار تن محصول به خاطر طوفان و بارش ها به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت دید اما ۲۹ هزار تن محصول پسته که  شهریور امسال برداشت خواهد شد و نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر افزایش یافته است؛ سال گذشته حدود ۳ هزار تن پسته از باهات پسته رفسنجان برداشت شد؛ همچنین امسال ۸۰ میلیارد تومان خسارت به محصولات سردسیری بادام و گردو، به و سیب و گلابی وارد شد.


رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه سال آینده محصول دهی پسته خیلی خوب است، تصریح کرد: باغداران‌ باغات‌ خود را با کوددهی،  محلول پاشی و تغذیه مناسب تعمیر و تقویت کنند و به آنها رسیدگی کنند گرچه برای تعمیر هر هکتار باغ پسته ۱۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد اما ارزش این را دارد که محصول افزایش یابد متاسفانه محصول پسته پارسال در رفسنجان به میزان ۱۰۰۰ میلیارد تومان  بود ولی در مجموع به متقاضیان خسارت دیده دولت فقط ۳ میلیارد تومان پرداخت کرد.


وی با اشاره به اینکه پسته پشتوانه تمام مشاغل است، خاطرنشان کرد: با برداشت ۲۹ هزار تن محصول امسال ۳ هزار میلیارد تومان به چرخه اقتصاد رفسنجان تزریق می شود؛ به این معنی که محصول توسط ۳ هزار کانتینر به استان های داخل کشور انتقال می یابد و صادرات رونق می گیرد، ۹۰۰ کارگر کار برداشت و ۱۰۰ هزار کارگر در ترمینال های صبح پسته مشغول می شوند و سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه های سمپاشی در باهات رفسنجان صرف می شود.


وی ادامه داد: میزان بارندگی سال زراعی امسال در رفسنجان ۷۵ میلیمتر بوده و میزان بارندگی سال زراعی گذشته ۲۸ میلیمتر بود و با توجه به اینکه سال های گذشته هر سال بیش از ۶۰۰ تن سم در باهات رفسنجان منتشر می شد سال گذشته ۸۰ تن سم منتشر شد و کشاورزان ۸۰ درصد این سموم‌ را نیز بنا به توصیه کارشناسان از صابون و گوگرد استفاده کرده بودند که بهتر از سموم شیمیایی است.


رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از باغات پسته رفسنجان به سیستم آبیاری نوین مجهز شد و متقاضیان به میزان ۲۶ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض در این راستا دریافت کردند، بیان کرد: در مجموع تا کنون ۱۱ هزار هکتار باغات پسته شهرستان به آبیاری نوین از جمله آبیاری قطره ای و زیرسطحی مجهز شدند و امسال نیز برای تجهیز ۷۰۰ هکتار به سیستم آبیاری نوین پرونده تشکیل شده که ۳۸۰ هکتار به آبیاری زیرسطحی مجهز می شوند؛ برای تجهیز هر یک هکتار باغ به سیستم نوین ۲۴ کارگر می برد.

رضایی با اشاره به اینکه کشت های گلخانه ای مقرون به صرفه است؛ گفت: ۸۰ هزار باغ پسته در رفسنجان داریم که اگر به جای این ها ۲ هزار هکتار گلخانه داشتیم درامدزایی بیشتر از پسته داشت؛ در هر هکتاری ۳۰۰ الی ۴۰۰ تن گوجه برداشت می شود، امسال ۳۰ هکتار گلخانه در رفسنجان اجرا خواهد شد و اتحادیه گلخانه داران در رفسنجان در حال تشکیل شدن است.


وی با اشاره به وجود ۲۰ هکتار باغ گل محمدی افزود: ۹ هکتار گلخانه در رابطه با کشت های گلخانه ای و گیاهان دارویی از جمله به لیمو، زرشک و زیره و … در رفسنجان داریم و تا ۳۰۰ متر مربع نیز مجوز گلخانه صادر می شود.


رضایی به پرورش ۸۷۰ هزار جوجه در مرغ داری های شهرستان گفت: امسال ۴۱۱ تن شکر در قنادی ها و بستنی فروشی ها و ۷۳ تن شکر نیز به صنف خواربارفروشی توزیع شد.


وی خاطرنشان کرد: برای عدم تشکیل گل و جوانه پسته نیز قرار است تحت پوشش بیمه قرار گیرد زیرا سال گذشته گل و جوانه پسته تشکیل نشد و به میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت به باغات رفسنجان وارد شد.


رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان کشت پایلوت‌ گیاه کینوا در هنرستان کشاورزی عباس آباد آقاغفور رفسنجان را اقدامی در سال جاری عنوان کرد و گفت: محصول کینوا که شبیه به جو پوست کنده است اگر جواب بدهد به طور انبوه کشت می شود و  بنا به پروتیین زیادی که دارد می تواند جایگزین برنج شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *