به گزارش سازش خبرمحمدمهدی بلوردی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری در محل فرمانداری رفسنجان بیان کرد: ۵ هزار و ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده در قالب ۲۷۰۰ محله در استان کرمان داریم که هرسال ۲۷۰ محله باید احیا شوند. مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان کرمان تصریح کرد: متقاضیان در بافت فرسوده برای ساخت و ساز…
به گزارش سازش خبرمحمدمهدی بلوردی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری در محل فرمانداری رفسنجان بیان کرد: ۵ هزار و ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده در قالب ۲۷۰۰ محله در استان کرمان داریم که هرسال ۲۷۰ محله باید احیا شوند.
مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان کرمان تصریح کرد: متقاضیان در بافت فرسوده برای ساخت و ساز هر واحد مسکن می توانند ۴۰ میلیون تومان بدون سپرده گذاری با بهره ۹ درصد دریافت کنند و اگر طرح توسعه ای یا پروژه های نوسازی مدارس، تأمین روشنایی معابر و … وجود داشته باشد متقاضیان می توانند در کنار ۴۰ میلیون تومان تسهیلات؛ مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات دیگر با نرخ ۱۸ درصد دریافت کنند.
وی افزد: بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی وجود دارند و مردم خبر از تسهیلات کم بهره برای ساخت و ساز مسکن و یا طرح های بازآفرینی شهری ندارند ضمن اینکه ۶ درصد از ۷ هزار هکتار مساحت شهر رفسنجان ( در قالب ۴۴۲ هکتار) بافت فرسوده و ناکارامد هستند، همچنین ۱۵۰ هزار نفر جمعیت شهر رفسنجان است و ۲۵ هزار نفر از این میزان در قالب ۱۷ درصد از جمعیت این شهر در بافت های فرسوده زندگی می کنند.
علی حاجی زاده هم گفت: مالکینی که در محدوده بافت فرسوده زمین داشته باشند می توانند از تسهیلات کم بهره بدون سپرده گذاری ۵۰، ۷۰ و ۹۰ میلیون تومان بهره مند شوند.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهر سازی استان کرمان با اشاره به اینکه در استان کرمان ۷۰۰ واحد سهمیه ساخت در محدوده های بافت فرسوده داریم افزود: در کنار تسهیلات ذکر شده؛ تسهیلات ودیعه مسکن هم به میزان ۲۲ و نیم میلیون تومان تسهیلات ارائه می شود.
حاجی زاده برخی از پروژه های در حال اجرا در محدوده بافت فرسوده شهر رفسنجان را زورخانه رحمت آباد با مساحت ۵۰۰ متر مربع، روشنایی معابر،ساماندهی رودخانه گیودری، بوستان محله، ۲ پروژه آموزشی با هدف توانمندسازی وغیره برشمرد و گفت: برای اجرای پروژه های بازآفرینی شهری هر دستگاه اجرایی۳۰ درصد از اعتبارات سنوات خود را به این امر اختصاص دهد ودر محلات فرسوده هزینه کند.
احمد انارکی محمدی نیز در این نشست از همکاری اداره راه و شهرسازی در زمینه ساماندهی جاده ها، حل مشکلات پلاک ۲۰۹۴ تشکر کرد وگفت: بیش از ۱۵ هزار نفر در اراضی دولتی بیش از ۴۰ سال زندگی می کردند اما این اراضی با پلاک ۲۰۹۴ سند دار نبودند که در اواخر سال گذشته این مشکل حل شد.
نماینده مردم شهرستان های انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در بحث جاده ای هم تصریح کرد: جاده نوق به بافق آماده بهره برداری است، محور کشکوئیه به نوق هم در حال اجرا است که فاصله این مسیر از ۹۰ کیلومتر به ۲۴ کیلومتر کاهش می یابد.
*** نرخ بیکاری در رفسنجان از ۱۱ به ۱۲ درصد افزایش یافت
فرماندار رفسنجان هم در این جلسه با اشاره به اینکه سالها است که رفسنجان را به عنوان شهرستان برخوردار بر می شمرند و در این راستا اعتبارات کم اختصاص می دهند و علی رغم اینکه برای جذب اعتبارات جهت اشتغالزایی و رفع معضلات و مشکلات در این منطقه تلاش می کنیم اما می بینیم که نرخ بیکاری در این شهرستان از ۱۱ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافته است.
مجید فصیحی هرندی بیان کرد: از سازمان برنامه وربودجه می خواهیم که توزیع عادلانه بودجه را داشته باشد ؛ اکثر جاده ها در رفسنجان با مشارکت و خودیاری مردم احداث شده و فرودگاه، بیمارستان ها و مراکز عام المنفعه بسیاری طرح ها با کمک خیرین ومردم احداث شده ولی نگهداری آنها هزینه های هنگفتی را می خواهد.
محمدرضا عظیمی زاده شهردار رفسنجان هم بیان کرد: محلاتی در رفسنجان وجود دارد که از نظر وضعیت خدمات، اشتغال، زیربنایی و … مشکلاتی دارند که با اجرای طرح بازآفرینی شهری و اراده تسهیلات کم بهره این محلات سامان دهی شوند که مالکان در بافت فرسوده می توانند با اجرای این طرح برای صدور پروانه سساخت ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف برخوردار شوند.
علی عباسی نیز با اشاره به اینکه طرح بازآفرینی شهری مربوط به بافت های قدیمی شهر است که فرسوده و ناکارآمد و در جاهای پرجمعیت قرار دارند و به نحوی است که خالی از سکنه هستند؛ تصریح کرد: با اجرای طرح بازآفرینی شهری بافت های فرسوده ارتقاء پیدا می کنند.
رئیس اداره راه و شهرسازی رفسنجان به اشاره به اینکه بافت های فرسوده و قدیمی شامل زیر مجموعه های حاشیه شهرنشینی، بافت های با پیشینه روستایی، بافت میانی شهر و بافت تاریخی هستند بیان کرد: بر اساس مطالعات بافت فرسوده و ناکارآمد؛ در شهر رفسنجان ۴۴۲ هکتار بافت فرسوده داریم که در ۱۰ نقطه از این شهر مورد مطالعه قرار گرفته اند و برخی از آنها شامل ماهونک، عباس آباد، شهرک والفجر، قطب آباد، اسدآباد، رستم آباد، خلیل آباد، فیض آباد وکریم آباد محقق و… است.
عباسی خاطرنشان کرد: این پروژه ها توسط شهرداری معرفی و با اعتبار معاونت بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان ساخته می شوند که در منطقه رحمت آباد ۴ پروژه بازآفرینی شهری در حال احداث است و شامل احداث مجموعه فرهنگی خانه محله با مساحت ۶۲۰ متر مربع ، بازارچه خوداشتغالی در ۵۷۱ متر مربع، بوستان فضای سبز و آسفالت معابر است و برای این پروژه ها اعتباری بالغ بر۲۰ میلیارد ریال صرف می شود.