فرماندار رفسنجان با اشاره به خشکسالیهای پیاپی طی ۲۰ سال گذشته در این شهرستان گفت: رفسنجان یکی از بحرانیترین دشتهای کشور است.
به گزارش سازش خبر حمید ملانوری ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه این هفته رفسنجان اظهار داشت: سالانه یک متر از سطح سفرههای آب زیرزمینی در این شهرستان افت میکند به طوری که امروز عمق چاهها به ۳۰۰ متر رسیده و آب شرب و آب کشاورزی دچار کیفیت پایین شده است.
وی بیان داشت: در تلاش هستیم برای مدیریت منابع آبی موجود آبیاری تحتفشار را توسعه دهیم و تجهیز باغات رفسنجان به سیستم آبیاری نوین در چهار سال گذشته از ۶ درصد به ۱۴ درصد رسیده است.
ملانوری با یان اینکه در حوزه ایجاد شبکههای آبیاری تحتفشار اسناد باغات ملاک هستند، ادامه داد: برخی مردم و کشاورزان در باغاتی بدون سند سالها کشت و برداشت میکنند که برای ارائه تسهیلات برای مدیریت منابع آب و تجهیز باغات به آبیاری نوین قرار است سنددار شوند و مردم سه ماه فرصت دارند به اداره منابع طبیعی مراجعه کنند.
فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه در زمینه نهادههای کشاورزی تلاش شد تا سلامت و امنیت در شهر به وجود آید، افزود: با توجه به وجود ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان، برای دفع آفات مردم مجبور هستند از سموم کشاورزی استفاده کنند که ۶۵۰ تن سالانه سم در رفسنجان مصرف و برای خرید سم ۶۰ میلیارد تومان هزینه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان رفسنجان هم میزان سم مصرفی بالا است و هم گردش مالی بسیار بالایی دارد، همچنین رهاسازی قوطیهای خالی سم مسائل زیستمحیطی ایجاد و سلامتی مردم را دچار خلل میکند، بنابراین مصرف سم باید به دقت انجام شود.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: ۱۲۰ فروشگاه مجاز فروش سم در شهرستان رفسنجان فعالیت دارند و کشاورز باید به فروشگاههای دارای دو پروانه صنفی و کارشناس فنی مراجعه کنند.
وی گفت: امسال بیش از ۶۵ تا ۷۰ هزار تن محصول پسته از باغات رفسنجان برداشت میشود.
ملانوری ادامه داد: برای تصمیمگیری در حوزه بازار پسته در تلاش هستیم، ۳۰۰ واحد صنفی خرید و فروش پسته ساماندهی شوند، هر فردی نباید به خود اجازه دهد دسترنج مردم را به ارزانی بخرد و به هر شکلی به بازار داخلی و خارجی عرضه کند.
وی بیان داشت: پسته تمام زندگی مردم رفسنجان است و کشاورزان سعی کنند به اندازه نیازشان به بازار وارد داشته باشند و عمده محصول خود را نگهداری کنند تا در فرصت مناسب به فروش برسانند.
فرماندار رفسنجان به آب آشامیدنی رفسنجان اشاره کرد و گفت: ۲۰ درصد دستگاههای تصفیه آب در قالب ۱۳ دستگاه تصفیه آب آشامیدنی در مناطق مختلف نصب شده و این میزان تا ۵۰ مورد دستگاه میرسد.
ملانوری در حوزه صنعت هم به این نکته اشاره کرد که ما تلاش کردیم با مدیریت بومی سرمایهگذاریها را توسعه دهیم.
وی اضافه کرد: در چهار سال گذشته بیش از ۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و روزهای اخیر هم ۶ نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی با سرمایهگذاری اتریشیها که ۳۰۰ ملیارد تومان است، عملیات آنها آغاز شده است.