رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، عدم وجود استاندارد مشخص برای صادرات محصولات کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات این حوزه برشمرد.
به گزارش سازش خبر محمدرضا پورابراهیمی ظهر امروز در ستاد عالی پسته استان کرمان اظهار داشت: از سالهای قبل باید اقدامی صورت میگرفت که محصولات کشاورزی برای کمک به تولیدکننده و فروشنده در مکانی قرار گیرند تا عملیات بازرگانی آنها در اقتصاد نشان داده شود.
وی با برشمردن اهمیت بورس کالا بیان داشت: باید به نوعی خرید و فروش صورت گیرد تا معاملات شفاف بوده و از حالت معمولی در بازار به معاملات فراتر تبدیل شوند.
پورابراهیمی عدم وجود استاندارد مشخص برای صادرات محصولات کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و عنوان کرد: متأسفانه اکنون افاغنه دلال پسته شدهاند و مشخص نیست که به چه شکل این محصولات به فروش میرسند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از این مشکلات در ساختاری با عنوان بورس قابل رفع است و معنای بورس این است که معاملات به صورت شفاف اجرا میشوند.
وی ادامه داد: به هر اندازه که معاملات در زمینه پسته در بورس ارائه شود و به صورت استاندارد درآید، نفع آن به تولید کننده، فروشنده و صادر کننده میرسد.
پورابراهیمی تصریح کرد: اگر بخواهیم در شهرستانهای پستهخیر استان کرمان، کار جدی داشته باشیم، نیازمند این هستیم که ستاد عالی پسته پای کار باشد که اکنون این عزم و اراده بعد از سالها شکل گرفته است.
وی خطرنشان کرد: شرکتهای بُنکداری نیز میتوانند رابطه میان تولیدکننده و فروشنده ایجاد کرده و تأثیر مثبتی بر این کالای استراتژیک بگذارند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به تجمیع منابع مالی به عنوان یکی از کارکردهای بورس اشاره داشت و بیان کرد: یکی از ضعفهای حوزه صادرات این است که محصولات کشاورزی را به صورت خرد عرضه میکنیم که با راهاندازی بازار بورس این مشکل برطرف میشود.
پورابراهیمی با بیان اینکه مدل صادراتی مشخصی برای محصولات کشاورزی از جمله پسته تعیین نشده است، ابراز داشت: در حال حاضر هر فرد با هر میزان تولید میتواند صادرکننده باشد که این مسأله به بازار لطمه میزند.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل بازرگانان ما خارج از کشور است، یعنی بعد از اینکه کالای آنها از مرز عبور کرد، مشکل رقابت ناصحیح و مخربی میان خودشان در زمینه قیمت و مشتری شاهد هستند.
پورابراهیمی تصریح کرد: صادرات نیازمند یک مدل است و در صورت نیاز مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد که قانونی هم در این زمینه داشته باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر اجرای کار مطالعاتی به منظور چگونگی و استراتژی فعالیت در حوزه صادرات پسته را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: تشکیل صندوق کالایی در بورس طی دو هفته آینده زیر نظر کارگزاری بانک کشاورزی ایجاد شود.
پورابراهیمی بیان داشت: تمام تأمین مالیهایی که قرار است انجام شود، شامل منابع داخلی از بانک کشاورزی و یا صندوق توسعه ملی، شرط استفاده از آن ورود و عرضه در بازار بورس باید قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: امسال در قانون بودجه، مشوقهای مالیاتی را بر مبنای خرید از بورس قرار میدهیم و در کنار آن تسهیل ضمانتهای گواهی سپرده کالایی را هم باید داشته باشیم.