بی‌توجهی به رودخانه‌ها و مسیل‌های رفسنجان در سال‌های اخیر

فرماندار رفسنجان با بیان این‌که چند رودخانه مهم گیودری، شور، سفید، و رودخانه‌هایی که از سمت راویز و شهربابک سرازیر می‌شوند در شهرستان جاری هستند، گفت: در سال‌های اخیر به‌علت خشکسالی خیلی به این رودخانه‌ها توجه نمی‌شد اما با بارش رحمت الهی در بهمن، اسفند سال گذشته و فروردین امسال بارندگی‌های بسیار خوبی در کشور و استان و شهرستان صورت گرفت و رودخانه‌های شهرستان جاری شدند.

به گزارش سازش خبر  حمید ملانوری  پیش ازظهر امروز در شورای حفاظت منابع آب و هماهنگی طرح تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی شهرستان رفسنجان اظهار کرد: منطقه ما به لحاظ بحث آب از مناطق بحرانی کشور محسوب می‌شود و تشکیل شورای حفاظت از منابع آب و شورای هماهنگی طرح احیا و تعادل بخشی دشت رفسنجان برای این است که با سیاستگذاری و تدابیر بومی به حفظ منابع آبی اقدام کنیم و بهترین استفاده را از سفره‌های کنونی زیرزمینی انجام دهیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان رفسنجان با اشاره به این‌که عمده درآمد و توسعه رفسنجان به آب وابسته است و بیشترین اشتغال از تولید پسته است، تصریح کرد: این موضوع علتی است که دقت بیشتری در منطقه ما در حوزه مصارف و منابع آب انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۱۰۰ حلقه چاه داریم که از آن‌ها بهره‌برداری می‌شود و در برخی مناطق کوهستانی چشمه‌ها و قنوات هم هستند که اینها ممر درآمد و استفاده مردم شده‌اند.

ملانوری گفت: در سال‌های گذشته که دچار خشکسالی بودیم علاوه‌بر افت سطح آب‌های زیرزمینی و تأثیرگذاری در کیفیت آب، در مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات و مصرف و تأمین آب شرب دچار گرفتاری و بحران هستیم.

فرماندار رفسنجان موضوع آب در شهرستان رفسنجان را اولویت نخست دانست و گفت: توجه به موضوع آب در همه زمینه‌ها و در حوزه‌های مختلف اجتماعی، شهری، سیاسی، اقتصادی لازم است. در هر حوزه‌ای ورود کنید باید اولویت اول آب باشد تا با ساماندهی بخش آب به بخش‌های دیگر بپردازید.

ملانوری با بیان این‌که خیلی از باغات در معرض نابودی هستند، تصریح کرد: برخی چاه‌های مجازی که داریم با پروانه‌های بالای ۵۰ – ۶۰ لیتر الان ۷-۸ لیتر آب با کیفیت بد برداشت می‌کنند.

فرماندار رفسنجان میانگین تولید محصول پسته امسال را یک تن در هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: همه کشاورزان و باغداران، کسبه و بازاریان و … چشمشان به همین محصول است، تا منطقه از رکود منطقه خارج شود این در حالی است که در حوزه تأمین آب برای چاه تلمبه‌ها دچار چالش‌های واقعاً جدی هستیم و باید برای آن فکری شود و برای تأمین آب برای اراضی و باغات کشاورزی که دارای تولید و کیفیت خوبی هستند باید برنامه‌ریزی کرد.

ملانوری با بیان این‌که چند رودخانه مهم گیودری، شور، سفید، و رودخانه‌هایی که از سمت راویز و شهربابک سرازیر می‌شوند در شهرستان جاری هستند، گفت: در سال‌های اخیر به‌علت خشکسالی خیلی به این رودخانه‌ها توجه نمی‌شد اما با بارش رحمت الهی در بهمن، اسفند سال گذشته و فروردین امسال بارندگی‌های بسیار خوبی در کشور و استان و شهرستان صورت گرفت و رودخانه‌های شهرستان جاری شدند.

فرماندار رفسنجان با اشاره به این‌که این بارندگی‌ها سبب شد در حوزه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و سیلاب‌ها توجه ویژه داشته باشیم، گفت: به یکباره ورود حجم بزرگ آب در مسیر رودخانه‌های شهرستان سبب تخریب پل‌ها، تخریب جاده‌ها، تیرهای برق و … شد و اتفاقاتی که فکر نمی‌کردیم افتاد که این نشان می‌دهد ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم و از تغییر مسیر رودها پرهیز کنیم.

ملانوری تصریح کرد: خشکسالی در این سال‌ها اینقدر عادی شده بود که به رودخانه‌ها و مسیرهای آنها بی‌توجهی شده و به ساخت خانه در حریم رودخانه، ریختن زباله‌های ساختمانی و … روی آورده شده بود که این موضوع برای آینده شهرستان خطرناک است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *