فرماندار رفسنجان گفت: با بیان اینکه خشکسالی در این شهرستان بیش از ۱۷ سال است که بروز کرده، گفت: باید تلاش کرد تا از ظرفیتهای منطقه برای حوزه اشتغال و اقتصاد استفاده کرد.
به گزارش « سازش خبر » حمید ملانوری در آیین تجلیل از احیاگران آبادی در روستای علمآباد اظهار داشت: تلاش فعالان در روستاها و آبادیها که برای ایجاد اشتغال فعالیت میکنند، قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی نقش مهمی در راستای اجرای طرحها در روستاها ایفا میکند، بیان داشت: ۱۵۰ سال قبل روستای علمآباد مرکز شهر رفسنجان بود که با بروز سیل در این روستا مرکزیت به بهرامآباد منتقل شد.
ملانوری تصریح کرد: علمآباد منطقهای حائز اهمیت بود و با توجه به وجود آثار تاریخی این منطقه مهم بوده و امروز هم مهم است.
وی افزود: با توجه به اینکه سالجاری با عنوان «سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده است، توجه مردم، دولت و تمام قوا به اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
ملانوری عنوان کرد: برای رفع مشکلات و دغدغه اشتغال و معیشت باید از ذخایر محلی و ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم که یکی از ذخایر مهم نیروی انسانی است و بعد از آن منابع طبیعی، آثار گردشگری و … منابع هر منطقهای به شمار میآیند.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: منابع دیگر سرمایههایی است که در طی سالهای گذشته با تلاش مردم به وجود آمده است، بنابراین باید همگی با کمک یکدیگر، شور و مشورت و وحدت و اتحاد مشکلات جامعه را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل خشکسالیها امتحان الهی است، ابراز داشت: خشکسالی در رفسنجان بیش از ۱۷ سال بروز کرده و باید تلاش کرد تا از نعمتهای موجود دیگر و ظرفیتهای منطقه برای حوزه اشتغال و اقتصاد استفاده کرد.
ملانوری با اشاره به اینکه رفسنجان در طی تاریخ حیات خود انسانهای بزرگی پرورش داد، خاطرنشان کرد: در دوره معاصر گذشتگان ما با تلاش در منطقه کویری بزرگترین جنگل دستکاشت را ایجاد کرد.
وی اذعان داشت: خشکسالیها در سالهای گذشته موجب کاهش سطح آبهای زیرزمینی و به چالش کشیدن کشاورزی شده است.
ملانوری اضافه کرد: در روستای علمآباد طی دو سال اخیر طرحهایی از جمله بستهبندی گیاهان دارویی، تولید چیپس میوه، پرورش شترمرغ و … در حال اجرا است که با اجرای این طرحها هم اشتغالزایی شده و هم رونق منطقه را شاهد هستیم.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: طرح احیاگران آبادی به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان در روستاهای رفسنجان در حال اجرا است.
وی بیان داشت: کارشناسان از قبل به منظور اینکه در روستاها چه کارهایی میتواند برای ایجاد اشتغال روستاییان ایجاد شود تا درآمد کسب کنند، مطالعه انجام میدهند.
ملانوری تصریح کرد: بعد از آن نیز بحثهای حمایتی و ارائه تسهیلات به علاقهمندان در دستور کار است، علاوه بر این صدور مجوزها برای اجرای طرحها از سوی اداره جهاد کشاورزی صورت میگیرد.
وی افزود: پرورش اسب، بز پاکستانی، مرغ و پرندگان بومی، تولید آلوئهورا، تولید چیپس میوه، بستهبندی زعفران و … طرحهایی هستند که توسط کارشناسان مورد مطالعه قرار گرفته است تا علاقمندان با مراجعه به جهاد کشاورزی در روستای خود آنها را اجرا کنند و چراغ روستا را روشن نگه دارند، زیرا روستا مایه نشاط و سلامتی است.
به گزارش فارس، در پایان این آیین از احیاگران آبادی در روستای علمآباد از مژده سرچشمهپور، جلالی و ابراهیمی تجلیل به عمل آمد.