دکتر پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:۸ هزار میلیارد تومان رانت در دولت یازدهم توزیع شده است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: محاسبات نشان می‌دهد، کمترین میزان رانتی که طی دو سه سال اخیر در اقتصاد کشور توزیع شده، ۸ هزار میلیارد تومان است.

 به گزارش « سازش خبر » دکتر محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در همایش بزرگ روز صادرات استان کرمان و تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۹۵۵ استان کرمان اظهار داشت: وضعیت تراز بازرگانی و صادرات و واردات ما در سال‌های اخیر تقریبا ثابت بوده است.

پورابراهیمی عنوان کرد: طبق آخرین آمار ارزش صادرات کشور در ۹ ماهه امسال ۳۱٫۵ میلیارد دلار بوده و به همین میزان واردات داشتیم.

وی ابراز داشت: اما مسیر حرکت در مسیر مقایسه‌ای با سال گذشته ۹ درصد در بخش صادرات و چهار درصد در حوزه واردات رشد دارد که قابل قبول است.

پورابراهیمی ادامه داد: آن چه از نظر محتوایی در حوزه صادرات می‌توان اشاره کرد، این است که محتوای مجموعه تولیدات بخش صادرات ما کماکان در حوزه نفت و گاز است و پایه نفتی محسوب می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ۵۵ درصد صادرات کشور هنوز با پایه نفتی است.

وی بیان داشت: صادرات ما هر کیلو ۳۰ سنت و واردات ۱٫۲ دلار محسوب می‌شود که نسبت یک‌چهارم دارد، پس کالای صادراتی ما با ارزش افزوده پایین دارد و اثر خود را در مسائل اقتصادی می‌گذارد.

پورابراهیمی با بیان اینکه اعتقاد داریم تعیین نرخ ارز در اقتصاد کشور باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا صورت گیرد، ادامه داد: از مشکلاتی که عام است و صادرکنندگان نیز درگیر آن هستند، نوسانات نرخ ارز است که در هفته اخیر نیز شاهد بودیم.

این مسؤول افزود: باید یکسری اقدامات در حوزه مباحث ارزی شکل گیرد که بتواند دغدغه امروز ما را برطرف کند، یکی از مواردی که از سال‌ها قبل باید اجرا می‌شد، پیمان‌های پولی دو و چندجانبه است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: باید در حوزه یکسان‌سازی ارز در کشور اقدام کنیم، زیرا در غیر این صورت چیزی غیر از ایجاد فساد و رانت ندارد.

وی ادامه داد: محاسبات نشان می‌دهد، کمترین میزان رانتی که طی دو سه سال اخیر در اقتصاد کشور توزیع شده، ۸ هزار میلیارد تومان است.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد:‌ محدودیتی برای صرافی‌ها نمی‌بینیم و بانک مرکزی بانک‌ها را نیز فعال کرده که در مبادلات ارزی ورود پیدا کنند.

وی ابراز داشت: از سال اول در این دولت صحبت کردیم، اما گفتند، زمان می‌خواهند تا الان که شش ماهه پایانی است و وضعیت نرخ را می‌بینیم.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: حساب سپرده ارزی هم از ظرفیت‌ها بود، تجربه تلخ فعالان اقتصادی قبل از دولت فعلی موجب شده کسی در کشور ما حساب ارزی باز نکند.

رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برآوردهای ما نشان می‌دهد، میزان نیاز به دلار برای واردات کالای قاچاق به کشور ۲۲ میلیارد دلار است.

وی تصریح کرد: در حوزه مناطق آزاد حدود ۳ میلیارد دلار برآورد داریم که منابع ما از کشور خارج می‌شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه معادل مصارف رسمی ما، بازار غیررسمی است که دولت باید آن را ساماندهی کند، متذکر شد: یکی از کارهای مبارزه با قاچاق کالا این است که بازار ارز غیررسمی را در کشور ساماندهی کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از فعالان اقتصادی استان کرمان تاکید کرد: تلاش شبانه‌روزی صادرکننده‌ها و همچنین حمایت‌هایی که در استان از این بخش می‌شود، قابل تقدیر است.

وی افزود: پیگیر مشکلات مالیاتی استان کرمان هستیم و از رئیس سازمان مالیاتی کشور دعوت کردیم که موضوعات و مشکلات واحدها را بررسی کنیم.

پورابراهیمی عنوان کرد: اول بهمن‌ماه سال جاری یکی از روسای بانک‌های کشور را به کرمان دعوت می‌کنیم تا نشست‌های تخصصی برگزار شود.

فارس



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *