فرماندار رفسنجان یکی از دلایل بروز آسیبهای اجتماعی را مشکلات اقتصادی و معیشتی دانست.
به گزارش «سازش خبر»حمید ملانوری عصر امروز در جلسه ستاد راهبردی طرح احیاگران آبادی اظهار داشت: در ادامه برنامهها در مباحث توسعه و اشتغال و مباحث اقتصادی و فرهنگی که در منطقه داشتیم به دنبال این هستیم تا از همه ظرفیتهای منطقه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با استفاده از منابع درصدد هستیم به هر شکل در قالب یک برنامه بومی و محلی به کمک هم در حوزه کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی در منطقه اثرگذار باشیم.
ملانوری تصریح کرد: در حوزه اشتغال و رونق اقتصادی آنچه در درازمدت میتواند پاسخگو باشد و رشد اقتصادی را محقق کند، طرحهای متوسط و بزرگ هستند که سرمایههای بزرگ هم لازم دارند، از طرفی هم این طرحها منجر به ایجاد اشتغال و رونق میشوند.
وی افزود: اگر بخواهیم در دوره کوتاهمدت اشتغال ایجاد و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم، باید برنامهریزی داشت تا با حداقل امکانات بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم و معیشت خانوادهها تأمین شود.
فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه با استفاده از ظرفیتهای موجود در روستاها با ایجاد کارگاههای کوچک اشتغال ایجاد کنیم، بیان کرد: آسیبهای اجتماعی روز به روز افزایش مییابد که پیامدهای مشکلات اقتصادی هستند.
وی خاطرنشان کرد: در رفسنجان جدای از اقداماتی که در کشاورزی شده و صنایع بزرگی مانند مس ایجاد شده و جمعیت قابل توجهی را مشغول به کار کرده است، واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ دیگری هم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
ملانوری ابراز داشت: بیکاری، آمار طلاق و بزهها را بالا میبرد، در روستاها افرادی هستند که سبب شدند طرحهایی ایجاد شود که انگیزه ماندگاری در روستاها بالا رود و چراغ روستا روشن بماند.
وی ادامه داد: در روستاها زمینههای فعالیت وجود دارد، به طور مثال در منطقه خنامان که منطقهای محروم است، ظرفیت کشت زعفران، عناب، گلمحمدی، زرشک و … را دارد.
ملانوری اظهار داشت: بر مبنای طرح احیاگران آبادی، کسی که سبب احیای آبادی شده مورد تجلیل قرار گیرد که در این راستا نخستین روستا خنامان بود و حسین محمدی با کشت زعفران سبب اشتغال و رونق این منطقه شده است.
وی بیان داشت: این کشاورز امسال با برداشت ۱۰ کیلوگرم زعفران در کنار بادام و به که در مزرعه خود برداشت کرده است، توانسته بیش از دو برابر پسته که به آب زیادی نیاز دارد، درآمد کسب کند.
ملانوری با اشاره به حمایت از کشاورزان برای کشتهای جایگزین از جمله زرشک و زعفران گفت: در رفسنجان ۱۵۰ روستا وجود دارد که اگر ۱۰ یا ۲۰ روستا هم در طرح احیاگران آبادی آغاز به کار کنند، ارزشمند است.
فارس