معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در سال جاری تاکنون موردی از آنفلوآنزای نوع A در رفسنجان مشاهده نشده است.
به گزارش « سازش خبر » دکتر “احمد جمالی زاده” صبح امروز ۹ آبان ماه در حاشیه کارگاه منطقه ای بیماریهای حاد تنفسی دانشگاههای علوم پزشکی استان کرمان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر ساله با شروع فصل سرما شاهد شیوع برخی بیماریها هستیم که یکی از بیماریهایی که بیشترین مراجعات را در فصل سرما دارد بیماریهای حاد تنفسی است که سرلیست این بیماریها آنفلوآنزا است.
وی افزود: سال گذشته شاهد اپیدمی و همه گیری آنفلوآنزا در اکثر استانها و بخصوص استان کرمان و شهرستان رفسنجان بودیم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان بیان داشت: با توجه به اهمیت پیشگیری از این بیماری و عوارض آن در افراد، در ابتدای فصل تصمیم گرفتیم با کمک
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، با دعوت از کارشناسان وزارتخانه، کارگاهی را با حضور کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی استان کرمان و تعدادی از پزشکان برگزار کنیم.
جمالی زاده افزود: در این کارگاه قرار است هم در خصوص اقدامات سال گذشته و هم در خصوص راهکارهایی برای پیشگیری از بروز بیماری و کاهش از عوارض ناشی از بیماری احتمالی مباحثی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا ممکن است هر ساله ماهیت ویروس آن تغییر یابد و با ماهیت جدید نشان بدهد، تأکید کرد: به همین علت ما باید آمادگی صددرصدی را داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: آنفلوآنزایی که مردم نگران آن باید باشند آنفلوآنزای پرندگان است که خوشبختانه در ایران نداریم اما در کشورهای همسایه موارد آن را دارند که بدلیل تردد مردم کشورمان به این کشورها باید مراقبت لازم را به عمل آوریم.
جمالی زاده در خصوص آنفلوآنزای نوع A نیز گفت: در سال جاری تاکنون موردی از آنفلوآنزای نوع A در رفسنجان مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این معاونت در خصوص آنفلوآنزا، گفت: توزیع واکسن در بین پرسنل بخش بهداشت و درمان و مردم و ارائه آموزشهای لازم به گروههای در معرض خطر از جمله اقدامات حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان است. ضمن اینکه کادر درمانی و داخل بیمارستانی نیز آمادگی کامل دارند که اگر مواردی از بیماریهای حاد تنفسی را داشتیم با کمترین مشکل از آن عبور کنیم.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان در پایان با بیان اینکه همه افراد در معرض بیماری آنفلوآنزا هستند، یادآور شد: برای برخی گروهها از جمله کودکان زیر ۵ سال، سالمندان، زنان باردار، کسانی که دچار بیماریهای مزمن می شوند و دارای نقص ایمنی هستند این بیماری پرخطرتر است.