فرماندار رفسنجان گفت: مراکز مشاوره از نیازهای جامعه امروزی است و باید توسعه یابند.
به گزارش « سازش خبر » حمید ملانوری صبح امروز در حاشیه افتتاح مرکز مشاوره نواندیش با تبریک هفته بهزیستی اظهار داشت: در دوره امروز راهاندازی مراکز مشاوره از ضروریات است.
وی بیان داشت: در جامعه و در راستای اقداماتی که برای شکلگیری خانواده داریم، نگاه سنتی بیشتر مورد توجه بوده و استفاده از نظرات و تجربیات بزرگترها در زمینه ازدواج و … رونق داشته است.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: اگرچه بعضی نظرها خوب بوده، اما امروز جامعه از حالت سنتی در آمده و رفتارها فرق کرده است، آسیبهای مختلف متوجه خانوادهها و جامعه شده و اگر به طور فنی و تخصصی به مسائل نگاه نکنیم، گرفتار مشکلات و معضلاتی میشویم که جبران آن سخت است.
وی با اشاره به اینکه برخی مواقع نگاه کاسبکارانه در تمام زمینهها کارها را از مسیر اصلی خارج میکند، افزود: همان طور یک ساختمان در تمام موارد نیاز به متخصص دارد در حوزه فرهنگی اجتماعی به شدت حضور نیروهای متخصص را نیاز داریم.
ملانوری بیان کرد: اعتیادها، ازدواجهای دیرهنگام، طلاق، کم شدن روابط و عواطف انسانی، کم شدن صله ارحام و اینکه ما در زندگی فردی و اجتماعی روح انسانی را نمیبینیم، دلیلش نگاه سنتی به زندگی است و به همین دلیل گرفتاریهایی به وجود آمده است.
وی خاطرنشان کرد: جوانی که با امید و انگیزه وارد زندگی مشترک میشود، اگر زندگی مشترک از هم بپاشد، جمع شدن آن به سختی صورت میگیرد، لذا هم در حوزه مسائل فرهنگی و هم مسائل اجتماعی شدیدا به متخصصان و مراکز تخصصی نیازمندیم تا مردم با دید باز و نگاه باز به دور از انگ زدن آینده خود را بیمه کنند.
فرماندار رفسنجان با اشاره به اینکه انگ زدن در حوزههای مختلف صورت میگیرد، تصریح کرد: برخی مواقع افراد بدون نگاه به فرصتها و تهدیدها انگ میزنند و از نگاه کارشناسی به مسائل دور هستند.
وی ابراز داشت: ۳۸۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان است که نگاهها و دیدگاههای زیاد و مختلفی دارند در بین این جمعیت ۶۰ هزار تبعه بیگانه است که تأثیرگذاری آن در مسائل فرهنگی اجتماعی جامعه زیاد است.
ملانوری با مقایسه جمعیت رفسنجان با شهرستانهای دیگر استان کرمان اذعان کرد: تعداد اتباع بیگانه این شهرستان دو برابر کل جمعیت برخی شهرستانهای استان کرمان است، همچنین ۵ هزار دانشآموز اتباع و ۳۰۰ دانشجوی اتباع در این شهرستان مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: اگر نگران خانواده باشیم که اصل و اساس جامعه است در حوزه مشاوره باید تلاش مضاعف داشته باشیم و راهاندازی این مراکز بیشتر از این میزان باشد و افراد ناآگاه و غیرمتخصص ورود نکنند.
ملانوری با تأکید بر توجه به اصل و اساس خانواده، تاکید کرد: شعار فرهنگی امسال در شورای فرهنگ عمومی شهرستان با نام شیرینسازی زندگی و تحکیم بنیان خانواده است و در این حوزه تخصصی ورود میکنیم.
وی عنوان کرد: روانشناسان و فعالان حوزه فرهنگی اجتماعی و کسانی که در حوزه خانواده نظرات تخصصی دارند، اعلام آمادگی کنند تا از آنها استفاده شود و بتوانیم در حوزه تحکیم بنیان خانواده به طور تخصصی تلاش کنیم.
مقام عالی دولت در رفسنجان افزود: در مدیریت و نظارت شهرستان تأکید بر بومی شدن برنامهها داریم و در قالب نیازهای واقعی محلی خودمان بخشنامهها را بومی کنیم و مجری باشیم.
وی تصریح کرد: امروز ظرفیت علمی این شهرستان بالاست و باید ثمرات خدمات این ظرفیت علمی را در شهرستان ببینیم و بحرانهای شهرستان رفسنجان از جمله آب، تولید، آسیبهای اجتماعی و … باید با این ظرفیت علمی نجات یابد.
ملانوری ابراز داشت: ۲۵ هزار دانشجو به معنای یک شهرستان هستند که باید برای رفسنجان ثمر داشته باشند.
فرماندار رفسنجان گفت: اگر در حوزه مسائل فرهنگی اجتماعی توانستیم، موفق شویم که خوب است و گر نه با این همه هزینه کردن افتخاری کسب نخواهیم کرد.
منبع : فارس