فرماندار رفسنجان مطرح کردتولید ۴۶ گونه نوع پسته در رفسنجان

فرماندار رفسنجان گفت: در حال حاضر ۴۶ گونه پسته در مرکز تحقیقات پسته کشور در رفسنجان تولید می‌شود.

به گزارش « سازش خبر »  نصرالله گرامی مشاور عالی استاندار کرمان، فرماندار و جمعی از مسؤولان شهرستان ظهر امروز از روند مرمت بزرگترین خانه خشتی جهان بازدید کردند.

این خانه قدیمی امروز بیش از هر زمان دیگری دارای اهمیت ویژه شده چرا که قرار است حدود دو ماه دیگر نخبگانی به خود ببیند که از همین دیار در جهان نام‌آور شدند و می‌خواهند در همایشی با نام رفسنجان، تدبیر، تلاش و توسعه شرکت کرده و گامی در جهت توسعه زادگاهشان بردارند.

علاوه بر این نخبگان رفسنجانی مسؤولان کشوری، استانی و شهرستانی و میهمانانی از سراسر ایران در این همایش شرکت دارند و کلید همایش نیز در خانه حاج‌آقاعلی قاسم‌آباد زده می‌شود.

اما مسؤولان با توجه به اهمیت این خانه که در نوع خود بی‌نظیر است، یکی پس از دیگری از روند مرمت آن بازدید می‌کنند، امروز نصرالله گرامی مشاور عالی استاندار از بخش‌های مختلف و در حال مرمت این خانه دیدن کرد.

وارد خانه که شدیم ابتدا خلوت مرضیه‌خانم که قرار است یکی از محل‌های رستوران و پذیرایی این مجموعه باشد، بازدید شد و بعد از آن از مطبخ قدیمی که تقریبا کامل شده است، بازدید کردیم.

محوطه این خانه در حال سنگفرش و بیش از نیمی از آن آماده شده است، دور تا دور محوطه بیرونی را نگاه می‌کردیم نمایی بسیار زیبا مشاهده می‌شد گویا در سال جدید  تغییرات زیادی رخ داده بوده و پیشرفت قابل توجهی داشت.

کارگران مشغول کار بودند و ناظران جوان مرمت این بنا نیز دستورات لازم را به کارگران می‌دادند.

تعداد ۱۱۰ اتاق در این خانه بزرگ وجود دارد که استفاده‌های زیادی از آن خواهد شد، ۱۹ سوئیت اقامتی از جمله موارد استفاده این اتاق‌ها است که پذیرای میهمانان داخلی و خارجی خواهد بود.

از حوضخانه و شربت‌خانه هم دیدن کردیم، این بخش قرار است تالار و رستوران مجموعه باشد، این بخش از خانه حاج‌آقاعلی فضایی زیبا دارد که افراد را به خود جذب می‌کند.

پس از بازدید از بخش‌های مختلف بزگترین خانه خشتی جهان، از قاسم‌آباد به سمت حمیدآباد روستایی در همین نزدیکی حرکت کردیم.

از یخدان عباس‌آباد حاجی که بسیار چشم‌نواز است گذشتیم و مسیر را تا رسیدن به حمیدآباد باغ‌سرای میزانی پیمودیم، در مسیر دهیار و اعضای شورای روستا نیز به ما پیوستند.

عمارت میزانی در وسط باغی پر از درختان پسته و انار واقع شده است، عمارتی قدیمی که قرار است به باغ‌موزه پسته رفسنجان تبدیل شود.

حمید ملانوری فرماندار رفسنجان در این زمینه اظهار داشت: این شهرستان به ‌لحاظ پسته در دنیا حرف اول را می‌زند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۶ گونه پسته در مرکز تحقیقات پسته کشور در رفسنجان تولید می‌شود و کشاورزان نمونه کشوری از رفسنجان هستند.

ملانوری تصریح کرد: وجود درخت یک هزار و ۵۰۰ ساله اودرج که هنوز به بار می‌نشیند و درخت ۴۰۰ ساله در روستای تاج‌آباد گواه قدمت تولید این محصول و مهد پسته بودن این شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه باغ‌موزه پسته در این شهرستان دایر و به ثبت خواهد رسید، افزود: این مجموعه که چهار هکتار باغ پسته و در کنار آن عمارت زیبای قدیمی وجود دارد، بهترین مکان برای احداث باغ‌موزه پسته رفسنجان است.

ملانوری خاطرنشان کرد: این مجموعه توسط دولت و بخش خصوصی مرمت و به باغ‌موزه پسته و تالار و مجموعه پذیرایی تبدیل خواهد شد.

وی گفت: یکی از ویژگی‌هایی این مجموعه قرار گرفتن در جوار خانه حاج‌آقاعلی و دسترسی آسان گردشگران به باغ‌موزه پسته است.

فرماندار رفسنجان رشد و توسعه صنعت گردشگری شهرستان را از مهمترین برنامه‌های پیش رو در این شهرستان عنوان کرد.

وی متذکر شد: خانه میزانی علاوه بر ویژگی‌های یاد شده دارای مسجد قدیمی و آب‌انبار است که اگر مرمت شود و مورد استفاده گردشگران قرار گیرد مانند ثروتی است که سبب پیشرفت روستا نیز خواهد شد.

در پایان از پرورشگاه معین‌زاده رفسنجان بازدید به عمل آمد.

فارس


دیدگاه برای “فرماندار رفسنجان مطرح کردتولید ۴۶ گونه نوع پسته در رفسنجان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *