مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خبر داد:
شناسایی ۸۷۰ بیمار خاص و صعب العلاج در رفسنجان و انار
به گزارش « سازش خبر » دکتر علی اصغر رنجبر توتوئی مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اعلام این خبر اظهار کرد: امروزه با توجه به پیشرفت علوم و تکنولوژی، تشخیص و درمان بهتر درخصوص بیماریها اتفاق افتاده است. گر چه در دهه های قبل مشکل بیماریهای عفونی در رأس مشکلات بیماری و بیماریزایی بوده است ولی امروزه هرچند هنوز هم مشکلات خاص خود را داشته ولی بیشتر جوامع از بیماریهای غیر واگیر لطمه و آسیب بیشتری می بیند.
وی علل اول و دوم مرگ و میر در کشور و جهان را به دلیل آسیب های ناشی از حوادث وبیماریهای غیر واگیر دانست و افزود: در این میان بیماریهای صعب العلاج نیز با مشخصه های خود که آنها را در این گروه قرار داده است، نیاز به توجه خاص دارند.
وی بیان داشت: وجود یک بیمار خاص و با صعب العلاج علاوه بر درگیری روحی و جسمی فرد، خانواده و جامعه را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. ضمن اینکه علاوه بر مشکلات روحی از نظر مادی هزینه های درمانی بسیار بالا بوده و درصد بالایی از داروهای مورد نیاز آنها نیز وارداتی می باشد.
رنجبر توتوئی با اشاره به این نکته که متولیان سلامت در این بیماریها علاوه بر وزارت بهداشت سایر سازمانها و ارگانها هستند، تصریح کرد: لازم است با هماهنگی و ساماندهی های لازم در راستای کمک به این بیماران متعهد و مساعدت تمامی سازمانهای حکومتی و اداری از قبیل استانداریها، فرمانداریها، شهرداریها، اداره بهزیستی، NGO ها و سازمانها و بنیادهای خیریه عام و خاص کمیته امداد حضرت امام (ره)، بیمه ها و نهادهایی که در ارتباط با کار و رفاه اجتماعی فعالیت دارند، در کنار وزارت بهداشت و درمان تأثیرگذار و متولی باشند.
آماری از بیماران خاص رفسنجان و انار
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه سخنان خود به آماری از بیماران خاص در رفسنجان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد ۸۵ بیمار دیالیزی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند که از این تعداد ۴۸ بیمار در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع)، ۱۰ بیمار در شهرستان انار و ۲۷ بیمار در مرکز پزشکی خاص وابسته به بنیاد امور بیماریهای خاص دیالیز می شوند.
رنجبرتوتوئی با بیان اینکه بطور متوسط در ماه ۸۵۰ مورد دیالیز در رفسنجان انجام می شود، اظهار کرد: در حال حاضر هزینه های انجام دیالیز بیماران با همکاری وزارت بهداشت و بیمه ها بطور کامل پرداخت و کلیه اقدامات درمانی لازم در ارتباط با بیماری آنها رایگان انجام می شود.
وی از وجود ۳۶ بیمار هموفیلی و اختلال انعقادی در رفسنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: این بیماری مادرزادی بوده و در بیشتر موارد از دوران کودکی بدلیل کمبود فاکتورهای انعقادی خون در صورت خونریزیهای ناشی در اثر کوچکترین ضربه و انجام جراحی کوچک و بزرگ فاکتور لازم دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۲۶ بیمار تالاسمی نیز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی هستند.
این مسئول توضیح داد: در بیماران تالاسمی و هموفیلی اقدامات درمانی در ارتباط با بیماری زمینه ای با همکاری دانشگاه و بیمه ها بصورت رایگان انجام می شود. ویزیت لازم متخصصین مربوطه اعم از متخصصین خون، ارتوپدی، گوارش، قلب و عروق و رادیولوژی، داخلی، جراحی و گوش و حلق و بینی بر حسب نیاز بوده و خدمات جنبی مورد نیاز اعم از اکو، دانسیتومتری استخوان، سونوگرافی و نوار گوش رایگان انجام می شود ضمن آنکه خدمات دندانپزشکی این بیماران رایگان انجام می شود.
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از شناسایی۲۴۰ نفر مبتلا به ام اس در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خبر داد و عنوان کرد: این بیماری بیشتر قشر جوان را درگیر کرده و بیشتر در زنان شایع است.
رنجبرتوتوئی خاطرنشان کرد: خدمات درمانی و بستری وابسته رایگان انجام شود. در این خصوص ویزیت متخصصین مغز و اعصاب به صورت هفتگی در بیمارستان انجام شده و نیز با تفاهم نامه ای که با مرکزMRI و معاونت درمان دانشگاه منعقد شده ام.آی.آر آنها و همچنین داروهای آنان رایگان است.
سونامی سرطان
وی با اشاره به این موضوع که آمار بیماران سرطانی در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: در این خصوص حتی بعضی مواقع بحث سونامی سرطانها را می شنویم که آموزش تغییر الگوی غذایی، رعایت بهداشت صنعت و محیط، مداخله در امور تأثیر گذار در ایجاد سرطانها را می طلبد.
وی تأکید کرد: این بیماران نیاز به کمک و مساعدت دارند ولی نباید با دید ترحم به آنها نگریست در این خصوص خوشبختانه گامهای خوبی توسط مسئولین برداشته شده است.
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه گفت: درخصوص بیماران سرطانی تعداد ۴۸۳ بیمار در شهرستانهای رفسنجان و انار شناسایی شده است که البته قطعأ تعداد موارد بیماری بیشتر می باشد. بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد هزینه درمان آنها که هزینه های گزافی است توسط دانشگاه پرداخت می شود.
رنجبرتوتوئی در پایان شماره حساب کمک های مردمی جهت بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را ۱۵۰۴۵۰۴۶۱بانک رفاه قابل پرداخت در کلیه شعب بانک رفاه اعلام کرد.