برداشت گوجه فرنگی سیاه در رفسنجان آغاز شد

برداشت گوجه فرنگی سیاه در رفسنجان آغاز شد

یه گزارش «سازش خبر » مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نخستین تولید کننده گوجه فرنگی سیاه در منطقه جنوب شرق کشور ساسان کفایی از اهالی شهرستان رفسنجان است.
ناصر طاهری ادامه داد: این تولید کننده، بذر گوجه فرنگی سیاه را از آمریکا وارد ایران کرده و در یک گلخانه ۵۰۰ متر مربعی در روستای جعفر آباد رفسنجان به صورت هیدروپونیک اقدام به تولید این محصول کرده است.
وی تصریح کرد: گوجه فرنگی سیاه که توجه جامعه علمی را به خود جلب کرده سرشار از آنتوسیانین است که در سبزیجات و میوه ها یافت نمی شود.
طاهری گفت: گوجه فرنگی سیاه برای درمان بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و سرطان مفید است.
وی بیان کرد: ۴۰ بوته گوجه فرنگی سیاه در گلخانه کفایی شهرستان رفسنجان کشت شده و از هر خوشه در هر بوته گیاه حدود دو کیلوگرم گوجه سیاه برداشت می شود.


وی میانگین برداشت گوجه فرنگی سیاه تا پایان سال جاری از گلخانه کفایی شهرستان رفسنجان را بیش از چهار تن عنوان کرد و گفت: این طرح که در تولید محصول از حداقل مواد شیمیایی استفاده شده به صورت آزمایشی به مرحله اجرا درآمده است.
طاهری خاطرنشان کرد: تولید گوجه فرنگی سیاه ایده ای جدید است که هم برای درمان بیماری ها و هم در راستای اشتغالزایی مناسب است و می توان در آینده نزدیک بر روی اجرای این طرح سرمایه گذاری کرد.
تولیدکننده گوجه فرنگی سیاه در رفسنجان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: زیرساخت گلخانه را از سال ۹۲ با بیش از دو و نیم میلیارد ریال اعتبار در این شهرستان راه اندازی کردم.
ساسان کفایی افزود: دو گلخانه ۵۰۰ و هزار متر مربعی احداث کردم که در این دو گلخانه انواع محصولات و گیاهان جدید از جمله خیار، انواع فلفل های رنگی، گوجه فرنگی های زرد، نارنجی، سیاه، سبز، زیتونی، کاهوی بنفش از نوع جلبک دریایی و غیره کشت شده است.
وی عنوان کرد: گوجه فرنگی سیاه آبان ماه سال گذشته در رفسنجان کشت شد و این محصول بعد از پنج ماه در حجم اندک به بار نشست و تا پایان سال جاری نیز برداشت آن ادامه دارد که تخمین زدیم بیش از چهار تن از این محصول برداشت و به بازار عرضه شود.
وی گفت: به زودی نشاء گوجه فرنگی سیاه را در گلخانه ای جدید با متراز هزار و ۵۰۰ متر مربع تولید و به گلخانه های دیگر شهرستان رفسنجان ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بذر اصلاح شده این محصولات از آمریکا تهیه شده است تصریح کرد: کاهوی بنفش برای درمان بیماری کبد چرب و کم خونی مفید است.
کفایی با بیان اینکه گوجه فرنگی سیاه در انواع غذاها و سالادها می تواند مصرف شود اظهار کرد: هر عدد گوجه فرنگی تولید شده بین ۲۰ تا ۶۰ گرم وزن دارد و در حال حاضر در بازار با کیلویی ۲۸۰ هزار ریال به فروش می رسد.
رفسنجان در ۱۱۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *